Aktualno

Dobivena bitka s kamenjarom

stravca vodovod 1

Probijena je trasa budućeg vodovoda za Konavoska brda.

Paralelno se izvode i radovi na proširenju ceste za Stravču i Dubu, sela u kojima obitava 120 stanovnika. Povijesni je to projekt koji vraća život u sela Konavoskih brda. Mještani, posebno oni stariji jedva čekaju da voda stigne do njihovih kućanstava. 

– Voda je za Stravču povijesni projekt. Države su se mijenjale kroz povijest, a mi smo ovdje vazda ostavljani na milost i nemilost. Do osnutka općine Konavle 1993. godine snalazili smo se kako smo znali i umjeli. Imamo bunare koji ljeti presuše pa nam je Općina cisternama dostavljala vodu. – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Stravča Mijo Orepić.

Ako je suditi prema intenzitetu radova, cisterne se ovog ljeta neće penjati prema Stravči jer voda će 19 kilometara dugim cjevovodom iz četiri vodospreme preko četiri crpne stanice već početkom svibnja poteći na rubinetima u svim kućanstvima Dube i Stravče. Izgradnja vodovodnog sustava za Stravču i Dubu vrijedna je devet milijuna kuna dok je u proširenje ceste Općina Konavle uložila pola milijuna kuna.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist