Aktualno

Do ‘vozačke’ nikad lakše! Facebook prepun lažnih isprava, nemojte ‘pasti’ na njih!

Do 'vozačke' nikad lakše! Facebook prepun lažnih isprava, nemojte 'pasti' na njih!

Do vozačke nikad lakše! Barem se tako čini kada ‘brzinski’ preletite oglase na Facebooku koji vozačke nude – u dva koraka. Pa vas tako razni oglašivači pitaju: ‘Trebate li brzu vozačku dozvolu online, poslanu u roku od nekoliko dana i dobro osiguranu? Nema više briga.’ – manje više ovako zvuče svi oglasi ovog tipa. Uz naravno, opasku kako se oglašivač može privatno kontaktirati za više detalja, proces kupnje… Iako je većina ovakvih oglasa čisti ‘scam’, nažalost uvijek postoje ljudi koji se lako mogu zavarati ili im se ponude čine predobre. Ali, ne zaboraivte da, ako nešto zvuči predobro, često – nije istinito!

Nema puno onih koje se može ‘zamaslati’
Srećom, na području naše Policijske uprave, nema puno onih koje ovakvi oglasi mogu ‘zamaslati’.
– Ova Policijska uprava, do sada, nije imala slučajeva krivotvorenih vozačkih dozvola izdanih u Republici Hrvatskoj, što nas navodi na zaključak da su naši sugrađani u pogledu načina ishodovanja vozačkih dozvola dovoljno educirani, odnosno znaju kako se vozačka dozvola može ishoditi isključivo putem upravnih poslova Ministarstva unutarnjih poslova – odgovor je naše Policije.
Svaki drugi oblik nabavljanja vozačkih dozvola je zakonom zabranjen i predstavlja obilježja kaznenog djela krivotvorenja isprava, što podliježe kaznenom procesuiranju, napominju iz Policije u svom odgovoru našem tjedniku.

Ide kriminalističko istraživanje
Poslali smo im i printscreen dva oglasa koji se najčešće ponavljaju.
– Vezano za dostavljene printschreenove obavještavamo Vas kako će ova Policijska uprava svakako provesti kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja osoba ili osobe koja je odgovorna za ove objave, kao i je li netko od građana putem dostavljenih oglasa nabavio vozačke dozvole – naglasili su nam dalje u odgovoru te uputili na službene stranice za postupak ishodovanja vozačkih dozvola. Također, posjedovanje i korištenje lažne vozačke dozvole zabranjeno je zakonom.
– Ukoliko je netko od građana na bilo koji drugi način ishodio vozačku dozvolu, ona kao takva nije važeća, a osoba koja je koristi podliježe kaznenoj odgovornosti za kazneno djelo krivotvorenja isprava – zaključuju u svom odgovoru iz Policije.
S obzirom na pravu posašt oglasa ovakvog tipa, dobro promislite gdje i na što ostavljate Vaš novac. Brza vozačka koja stiže na Vašu adresu svakako ne ulijeva povjerenje!

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist