Politika

Do kraja studenog opremit će se devet privremenih grobnica na Dupcu

groblje dubac22

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza rekao je gradskim vijećnicima u kojoj je fazi izgradnja groblja. Završena je prva etapa, dok je druga podijeljena na dva dijela.

-Prvi dio je izgradnja grobnica, a drugi se odnosi na objekte. Da bismo mogli krenuti u izgradnju grobnih mjesta morali smo naplatiti 90 posto vrijednosti grobnice od građana. U lipnju prošle godine zaključili smo ugovor s izvođačem te se krenulo s izgradnjom. Do lipnja 2024. radovi bi trebali biti gotovi, no ne mogu potvrditi da će to biti tako. Izvođač se suočio s nedostatkom radne snage – objasnio je te istaknuo kako će objekti na groblju biti izgrađeni u dvije godine.

Vijećnik Vlahušić, koji je i otvorio ovu temu, rekao je kako u proračunu od 120 milijuna eura nema 3 milijuna eura jamstava za uzimanje kredita.

-Direktoru treba garancija ozbiljnog komunalnog društva Grada za kredit jer to jamstvo ne ulazi u jamstvo Grada – objasnio je Vlahušić.

Pero Vićan pitao je direktora koliko je ugovora potpisano za grobnice i koja je struktura.

-Kad će početi prvi ukopi? – pitao je te istaknuo kako ga problem, na koji mu ukazuje već 10 godina, tek čeka, ali ga tad njegov Salahudin neće prodati.

Dosad je dodijeljeno 1629 privremenih rješenja za 1424 grobna mjesta.

-Uprihodovali smo na taj način oko 11 milijuna eura. Iz tih sredstava gradimo. Kad smo počeli prvu etapu imali smo rok od 10 mjeseci, ali dogodila nam se koronakriza pa smo to trebali prolongirati u nekoliko navrata. Sad imamo osiguran novac, ali nema to tko potrošiti predviđenom dinamikom. Radovi svaki dan napreduju. Do kraja studenog ćemo opremiti 9 grobnica za privremeni ukop. Do kraja godine će dio groblja biti gotovo i s konačnim rješenjima počet ćemo u prvim danima iduće godine – objasnio je Lonza.

 

 

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist