Kultura

Djela Andyja Warhola stižu u Dubrovnik!

UGD

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina potpisali su danas Sporazum o suradnji na realizaciji izložbe radova Andyja Warhola.

Izložbu jednog od utemeljitelja pop-arta u svijetu Andyja Warhola organizira Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i Muzejom moderne umjetnosti Andyja Warhola iz Slovačke. Na izložbi će biti izložena djela Andya Warhola iz Muzeja moderne umjetnosti Andyja Warhola, i to fotografije te sitotisak na papiru i na platnu, navode iz županije.

ugd zupanija

Izložba, čije će se otvaranje održati 21. rujna, mapira, predstavlja i profesionalno prikazuje, ne samo život i djela Andyja Warhola, već i aktualne trendove u vizualnoj umjetnosti i kulturi, utjecaj etničkog podrijetla umjetnika na njegov rad, utjecaj pop-art o aktualnoj umjetnosti i srodnim temama. Kustosi izložbe su Michal Bycko, Martin Cubjak i Jelena Tamindžija Donnart.

Izložba u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bit će otvorena do 29. Listopada, a realizira se nastavno na uspješnu suradnju slovačke regije Prešov i Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist