Kultura

‘Dječak’ i ‘Jel’ tako Zorane?’ za kraj sezone!

'Dječak' i 'Jel' tako Zorane?' za kraj sezone!

Bliži se kraj kazališne sezone, a u dubrovačkom teatru na Velikoj Sceni publika će ovog tjedna moći vidjeti zadnje izvedbe predstava ‘Dječak’ (2. lipnja u 20 sati) i ‘Jel’ tako Zorane?’ (3. lipnja u 20 sati)

Radnja drame Davora Špišića ‘Dječak’ događa se u nesigurnom postratnom vremenu, a komad je režirala Tamara Damjanović. U zrakopraznom prostoru države izgrađene na masovnim žrtvama i pojedinačnom bogaćenju. Oholi vlastodršci uporno podgrijavaju krvave mitove i tako lakše vladaju narodom prezrenih. Manipulirajući zaslužnim ratnikom koji je svojom čašću branio slobodu Domovine, političari koriste njegov herojski status da bi narodu isprva pružili idola a zatim palog anđela.

Predstava ‘Jel’ tako Zorane’ nastala je u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva, a režirala je također Tamara Damjanović prema književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Priča, a tako i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Pročitajte još

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist

DJEČJI ODJEL Pričaonica i likovna radionica ‘Noštromo Jakša’

Dulist

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na 20. Virkasu u Virovitici!

Dulist