Aktualno

“Devastirana palača Isusović Braichi”

Stanovnici Prijekoga i okolnih ulica tvrde kako je došlo do devastacije prilikom rekonstrukcije palače Isusović Braichi u povijesnoj jezgri na Prijekome.

Tvrde kako je palača dobila koji metar u visinu, i kako će spomenuta palača, dobiti i lift.

Ovu vrijednu nekretninu kupila je Acquest registrirana za nekretnine i trgovinu, čiji su osnivači nizozemski državljani Florina Gerardine Bouwland i Wolter Van Vijik.

Projekt rekonstrukcije i nadzor radi tvrtka tvrtka Omega engineering, a izvođač radova je Vodopija d.o.o.

I dok čekamo službeni odgovor glavne konzervatorice Žane Baće na navedene optužbe, kontaktirali smo Željka Pekovića, iz tvrtke Omega engineering, koji nam je potvrdio kako se prema projektu namjeravaunutar palače ugraditi lift.

– Cijelu obnovu radimo u skladu sa građevinskom dozvolom i pod nadzorom konzervatora. A što se tiče susjeda, mi nismo podigli palaču, već smo cijeli 1 kat na krovištu skinuli i spustili krov. Naime, na palači su bila nadograđena 2 metra. Stoga tvrdnje susjeda nisu utemeljene, vjerojatno im smeta buka i prašina. Što se pak tiče ugradnje lifta on se radi uz suglasnot Stručno-savjetodavne komisije za obnovu Dubrovnika i glavnog konzervatora – istaknuo je Peković.

Na pitanje gdje će se lift ugraditi, s obzirom da je u palači veliko stubište, istaknuo je kako se lift neće ugraditi u klončinu.

I dok stanovnici kažu jedno, a Peković drugo, ostaje za vidjeti što će odgovoriti dubrovački Konzervatorski odjel. 

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija