Sport

DERBI NA SAVI Jugaši na krilima Fatovića svladali ‘Žapce’

DERBI NA SAVI Jugaši na krilima Fatovića svladali 'Žapce'

U 13. kolu A-1 Regionalne vaterpolske lige Jugaši su na bazenu uz Savu svladali domaću Mladost s 10:5 (2:1, 2:2, 3:1, 3:1) te zadržali maksimalan bodovni učinak.

Prvi pogodak na utakmici zabio je domaćin preko Biljake, ali su Jugaši potom serijom pogodaka pobjegli na 1:4. Precizni su bili Ivanković, Joković te dvaput Fatović. Do kraja poluvremenu ‘Žapci’ ipak uspijevaju smanjiti prednost Juga na 3:4 preko dvostrukog strijelca Bukića. Vrijedi istaknuti kako je u prvom poluvremenu sjajan na vratima Mladosti bio Marcelić, skupivši čak deset obrana. Bijač je s druge strane imao njih šest.

U nastavku Jugaši na krilima Fatovića, koji je nastavio niz pogodaka s još dva u mreži Marcelića, odlaze na 3:6. Potom Miloš smanjuje zaostatak domaćih na 4:6, a Jugaši preko Lončara i Benića bježe na 4:8. Ivan Domagoj Zović smanjuje na 5:8, Joković drugim pogotkom vraća na +4, a Ivanković zaključuje susret na 5:10.

U momčadi Vjekoslava Kobešćaka prvo ime susreta bio je Loren Fatović s četiri pogotka, dvaput su precizni bili Joković i Ivanković, dok su po jedan dodali Lončar i Benić. Vratar Bijač zaustavio je 9 udaraca. Kod domaćina dvaput je precizan bio Bukić, a jednom Biljaka, Miloš i Zović, dok je vratar Marcelić upisao 11 obrana.

Idući ispit u regionalnoj ligi Jugaši će imati 3. ožujka u Gružu protiv Primorja, a prethodno ih čeka teška utakmica LEN Lige prvaka na gostovanju u Budimpešti kod OSC-a u srijedu 28. veljače.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist