Sport

Današnjom utakmicom Barakude kreću u knock-out fazu natjecanja

Današnjom utakmicom Barakude kreću u knock-out fazu natjecanja

Posljednja utakmica u skupini za vaterpolsku reprezentaciju Hrvatske jučer je završila pobjedom nad Njemačkom rezultatom 22:8 (5:3, 6:2, 5:1, 6:2). Danas započinje onaj ključan, eliminacijski dio natjecanja, a Barakude se u 18.00 sati sastaju s reprezentacijom Gruzije.

– U posljednjoj utakmici u skupini od početka smo se nametnuli kao favorit i to smo i dokazali. Sada razmišljamo samo o četvrtfinalu i Gruziji koja je jako dobra ekipa što je pokazala na turniru. No mislim da smo mi puno bolja momčad što ćemo i pokazati te proći dalje u polufinale – rekao je Rino Burić, reprezentativac.

Hrvatska u daljnje natjecanje kreće s drugog mjesta u skupini B, a uz nju su se dalje plasirale Rusija (koja je vodeća u skupini B) te Francuska i Nizozemska. Iz skupine A to su momčadi, redom kako slijedi – Crna Gora, Grčka, Gruzija i Kanada.

– Mislim da smo u ovoj grupnoj fazi natjecanja odigrali korektno, pa čak i odlično, izuzev protiv Rusije. No, kao što sam rekao i u početku najavljivao, nije bitno jesmo li osvojili prvo ili drugo mjesto u skupini, ono što je bitno jest u četvrfinalnom knock-out sistemu izbjeći Crnu Goru i Grčku, što smo i ostvarili. Sada nas čeka reprezentacija Gruzije koja ima nekolicinu iskusnih igrača. To su igrači koji su s naših prostora i oko kojih se vrti cijela njihova igra, no vjerujem da ipak neće biti u mogućnosti pratiti naš ritam koji planiramo nametnuti. Očekujemo psihički tešku utakmicu no smatram da smo bez ikakve sumnje kvalitetnija momčad. Vjerujem da ćemo zadržati ovaj nivo igre koji smo imali u proteklim danima i da idemo korak dalje u ovom natjecanju, što smo i željeli, dostići vizu za Tokio – rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist