Županija

DAN SVETOG FLORIJANA ‘U vatrogastvo treba konstantno ulagati’

DAN SVETOG FLORIJANA 'U vatrogastvo treba konstantno ulagati'

Danas je Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo ovog su petka, ususret blagdanu, primili zapovjednike dijela vatrogasnih postrojbi s područja županije. Župan im je čestitao njihov dan i blagdan njihovog nebeskog zaštitnika.

-Htjeli smo vas vidjeti kako bismo s vama razgovarali o temama koje su važne za vatrogastvo, a koje je za Dubrovačko-neretvansku županiju od iznimne važnosti. Pratimo vas koliko maksimalno možemo. Putem EU projekata smo nabavili raznu opremu, nabavili smo nedavno i vatrogasni brod, uskoro će stići i onaj naručen od strane Grada Dubrovnika. U vatrogastvo treba konstantno ulagati, ali mislim da to kod nas dobro funkcionira’, rekao je župan Dobroslavić.

Predstavnici Vatrogasnih postrojbi izvjestili su kako su trenutno u fazi ekipiranja sezonskih vatrogasaca u čemu im problem predstavlja turizam odnosno više plaće u turističkom sektoru. Zahvalili su Županiji na kontinuiranoj podršci i svim ulaganjima tijekom godina, prenose iz županije.

Zamjenik Cebalo ovom je prilikom istaknuo kako je Županija pokrenula proceduru za nabavku morskih brana koje se koriste u slučajevima onečišćenja na moru.

-Riječ je o otprilike dužini jednog kilometra, a te brane će biti međusobno spojive i koristit će se naravno po potrebi u akvatoriju cijele županije – rekao je.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist