Županija

DAN EUROPE Županija u Bruxellesu otvorila svoja vrata

dani otvorenih vrata bruxelles 1

Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu i ove je godine sudjelovao u proslavi Dana Europe, 4. svibnja, u kojem su institucije Europske unije u Bruxellesu otvorile svoja vrata.

Posjetiteljima je bilo omogućeno ući u institucije EU te sudjelovati u posebnim aktivnostima kao što su javne debate i posjeti zgradama sa stručnim vodstvom te posebne animacije predviđene za djecu. Europski odbor regija organizator je tradicionalnog Festivala regija i gradova Europe u sklopu kojeg je Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije na info-štandu predstavio turističku i gastronomsku ponudu županije, mogućnosti stranih investicija te primjere uspješno implementiranih projekata financiranih iz europskih fondova.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju, predstavile su se i mnoge druge europske regije kao i organizacije koje djeluju u Bruxellesu. Navedeno događanje posjetilo je više od tri tisuće posjetitelja.
Dani otvorenih vrata EU projekata organiziraju se i na području Republike Hrvatske od 9. do 19. svibnja, a kao i svake godine dosad, u obilježavanju će s prigodnim programom sudjelovati Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA s partnerima.

Više od 20 godina institucije Europske unije organiziraju dane otvorenih vrata u znak prisjećanja na Schumanovu deklaraciju od 9. svibnja 1950. godine. Ideja Roberta Schumana, nekadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova, za razvojem institucije koja će okupljati veći broj europskih zemalja i spriječiti njihov međusobni sukob na bilo kojoj osnovi, smatra se početkom razvoja institucije koja je danas poznata kao Europska unija.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist