Grad

‘DABOGDA SLOMILA RUKU, OBJE NOGE, GLAVU!’ Šokantno ponašanje srednjoškolaca u autobusima!

autobusi EU fondovi 5 1
Nisu rijetke pritužbe koje stižu medijima, što od strane putnika što od strane samih vozača, na neprimjereno ponašanje mladih u autobusima, kako na gradskim tako i prigradskim linijama.
-Ovo što naša omladina, srednjoškolci, rade u autobusima, kako se ponašaju, pa to je prestrašno! To što kod njih nema ‘Dobar dan’, što starim osobama neće ustupiti mjesto, preko toga smo davno prešli, to nitko više ni ne očekuje. Ali zašto mi svi putnici trebamo biti žrtve njihovog terora? Ja sam tu kartu kupila, ja sam korisnik usluge javnog prigradskog prijevoza i zašto ja i itko moramo trpiti njihovu dernjavu, slušati vulgarne izraze i na koncu bojati se išta im reći?! Pa evo neki dan sam svjedočila situaciji kada je jedna starija gospođa zamolila mladića da joj se digne da može sjesti. Što je on njoj izgovorio… ‘Dabogda slomila ruku, obje noge, glavu! – ispričala nam je u dahu gospođa Anka iz Kupara, a zazvala nas je danas jer kaže ne zna kome se više obratiti.
-Zvala sam u Libertas i rekli su mi tamo da su vozačima vezane ruke, da praktički ne mogu ništa zbog brojnih zakona. Zvala sam i u jednu srednju školu gdje su mi rekli da sam ja prva s takvom pritužbom, što se ja ne mogu načudit eto. Da nitko nije zvao, a to je užas jedan i traje i samo se pogoršava. Smatram da se svi trebaju angažirati, od roditelja doma s kućnim odgojem, preko škola, Libertasa, vas medija… da se ovome stane na kraj – rekla nam je uzrujana gospođa, a mi smo kontaktirali glasnogovornika Libertasa Nikšu Grljevića za komentar.
-I sami smo primili poziv korisnice koja se žali na ponašanje pojedinih putnika u našim autobusima, po njenim riječima, učenika srednjih škola. Prevencija pojava poput ove nije u ingerenciji Libertasa te zahtijeva puno širi angažman, počevši od kućnog odgoja nadalje. Prilikom bilo kakvog neprimjerenog ponašanja putnika naši vozači upozoravaju putnike, a u ekstremnim slučajevima kada sporno ponašanje ugrožava sigurnost vožnje ili drugih putnika zatraže pomoć mjerodavnih za rješavanjem te vrste nedoličnog ponašanja tj. policije. Libertas već niz godina kao standard ugrađuje video nadzor u nove autobuse. Svakako, osuđujemo bilo kakav oblik nasilja – rekao nam je Grljević.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist