Sport

Članovi kluba „Aikikai Cavtat“ putuju u Japan

Članovi aikido klub „Aikikai Cavtat“ putuju na dvotjedno usavršavanje znanja Aikida u Tokyo.

Naime, iako je ovaj cavtatski klub relativno mlad, radu se pristupa izuzetno oziljno – potvrdila je to i Sensei Mutsuko Minegishi prilikom posljednjeg boravka u Cavtatu. Dvotjedni boravak dvojica članova cavtatskog aikido kluba – Krešimir Tomačić i Ivica Grgić, te Robert Gorički, njihov kolega iz Zagreba, iskoristit će za brojne aktivnosti.

Od 17. do 24. rujna u Tokyu se odžava 11. kongres International Aikido Federation (IAF), te proslava 80. – te godišnjice osnutka Hombu Dojoa, prvog i centralnog dojoa iz kojeg se razvio današnji Aikido. Prilika je to da predstavnici Aikido klubova iz Hrvatske upute zajedničku zamolbu za primanje u punopravno članstvo IAF-a.

Nakon kongresa IAF-a članovi cavtatskog aikido kluba odlaze na otok Guam, gdje će od 27. do 30. rujna instruktorica Sensei Mutsuko Minegishi proslaviti svoju 40-tu obljetnicu bavljenja Aikidom, a osim Sensei Minegishi, na tom će okupljanju instruktori biti brojni majstori iz japanske Aikido federacije, ali i gosti iz zemalja koje je Sensei posjetila u svom životu.

Prvenstveni cilj osnivanja ovakve sportske udruge u Cavtatu je promicanje i razvitak japanske borilačke vještine Aikido te upoznavanje članstva i šire javnosti s kulturom i tradicijom Japana i borilačkih vještina.

Klub  je osnovan i registriran početkom 2008. godine pod imenom "Aikikai Dubrovnik" i prvi treninzi su održavani u Dubrovniku, a godinu kasnije povećava se broj zainteresiranih i počinje s aktivnostima i u Cavtatu. U proteklih nekoliko godina treninzi se održavaju u Domu kulture u Cavtatu, a u klubu je trenutačno petnaestak osoba iz Cavtata i okolice.

Pročitajte još

Ekipa PK Juga osvojila 11 medalja na Jadran Grand prixu!

Dulist

Uspjeh taekwondo kluba Shark na Prvenstvu Hrvatske

Dulist

‘Dubrovnik’ osvojio Višku regatu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija