Sport

Članovi kluba „Aikikai Cavtat“ putuju u Japan

Članovi kluba „Aikikai Cavtat“ putuju u Japan

Članovi aikido klub „Aikikai Cavtat“ putuju na dvotjedno usavršavanje znanja Aikida u Tokyo.

Naime, iako je ovaj cavtatski klub relativno mlad, radu se pristupa izuzetno oziljno – potvrdila je to i Sensei Mutsuko Minegishi prilikom posljednjeg boravka u Cavtatu. Dvotjedni boravak dvojica članova cavtatskog aikido kluba – Krešimir Tomačić i Ivica Grgić, te Robert Gorički, njihov kolega iz Zagreba, iskoristit će za brojne aktivnosti.

Od 17. do 24. rujna u Tokyu se odžava 11. kongres International Aikido Federation (IAF), te proslava 80. – te godišnjice osnutka Hombu Dojoa, prvog i centralnog dojoa iz kojeg se razvio današnji Aikido. Prilika je to da predstavnici Aikido klubova iz Hrvatske upute zajedničku zamolbu za primanje u punopravno članstvo IAF-a.

Nakon kongresa IAF-a članovi cavtatskog aikido kluba odlaze na otok Guam, gdje će od 27. do 30. rujna instruktorica Sensei Mutsuko Minegishi proslaviti svoju 40-tu obljetnicu bavljenja Aikidom, a osim Sensei Minegishi, na tom će okupljanju instruktori biti brojni majstori iz japanske Aikido federacije, ali i gosti iz zemalja koje je Sensei posjetila u svom životu.

Prvenstveni cilj osnivanja ovakve sportske udruge u Cavtatu je promicanje i razvitak japanske borilačke vještine Aikido te upoznavanje članstva i šire javnosti s kulturom i tradicijom Japana i borilačkih vještina.

Klub  je osnovan i registriran početkom 2008. godine pod imenom "Aikikai Dubrovnik" i prvi treninzi su održavani u Dubrovniku, a godinu kasnije povećava se broj zainteresiranih i počinje s aktivnostima i u Cavtatu. U proteklih nekoliko godina treninzi se održavaju u Domu kulture u Cavtatu, a u klubu je trenutačno petnaestak osoba iz Cavtata i okolice.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist