Aktualno

Ciklus predstavljanja mladih talenata u Lazaretima

U sklopu popularnog ciklusa predstavljanja mladih talenata, Dubrovačka baština d.o.o. u utorak, 4. travnja u 18:30 u 5. lađi Lazareta, organizira predstavljanje nadarenih mladih ljudi iz područja prirodnih znanosti okupljenih u Udruzi za promicanje prirodnih znanosti.

Udruga djeluje u Dubrovniku od 2016. godine i namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola natprosječno nadarenima za matematiku, fiziku, kemiju i biologiju koji žele steći napredna znanja iz odabranog područja te im nudi mogućnost edukativnih i studijskih putovanja, organiziranja znanstvenih studija, sudjelovanja na predavanjima hrvatskih i svjetskih znanstvenika.

Udrugu će predstavljati učenici Antun Pendo, maturant Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Lukša Napica, Davor Paradžik i Luka Butigan, maturanti Gimnazije Dubrovnik i ostali te kroz osobno iskustvo približiti publici ljepotu i kreativnost bavljenja znanošću. Dr. sc. Ivona Milić Beran, jedna od profesorica koje rade s budućim mladim znanstvenicima, prezentirat će aktivnosti i ciljeve Udruge.

– Pozivamo sve one koji također gaje ljubav prema STEM znanostima da nam se pridruže na predstavljanju mladih znanstvenika koji su se već istakli uspjesima na mnogim natjecanjima te da im zajedno pružimo pozornost javnosti kakvu zaslužuju – ističu iz Dubrovačke baštine.

Foto: Dubrovačka baština

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija