Aktualno

Ciklus predstavljanja mladih talenata u Lazaretima

LAZARETI 5

U sklopu popularnog ciklusa predstavljanja mladih talenata, Dubrovačka baština d.o.o. u utorak, 4. travnja u 18:30 u 5. lađi Lazareta, organizira predstavljanje nadarenih mladih ljudi iz područja prirodnih znanosti okupljenih u Udruzi za promicanje prirodnih znanosti.

Udruga djeluje u Dubrovniku od 2016. godine i namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola natprosječno nadarenima za matematiku, fiziku, kemiju i biologiju koji žele steći napredna znanja iz odabranog područja te im nudi mogućnost edukativnih i studijskih putovanja, organiziranja znanstvenih studija, sudjelovanja na predavanjima hrvatskih i svjetskih znanstvenika.

Udrugu će predstavljati učenici Antun Pendo, maturant Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Lukša Napica, Davor Paradžik i Luka Butigan, maturanti Gimnazije Dubrovnik i ostali te kroz osobno iskustvo približiti publici ljepotu i kreativnost bavljenja znanošću. Dr. sc. Ivona Milić Beran, jedna od profesorica koje rade s budućim mladim znanstvenicima, prezentirat će aktivnosti i ciljeve Udruge.

– Pozivamo sve one koji također gaje ljubav prema STEM znanostima da nam se pridruže na predstavljanju mladih znanstvenika koji su se već istakli uspjesima na mnogim natjecanjima te da im zajedno pružimo pozornost javnosti kakvu zaslužuju – ističu iz Dubrovačke baštine.

Ciklus predstavljanja mladih talenata u Lazaretima

Foto: Dubrovačka baština

Pročitajte još

Zdravko Kovačić imenovan za zapovjednika JVP Dubrovački vatrogasci

Dulist

Franković i Obuljen Koržinek na međunarodnoj konferenciji o upravljanju digitalnim platformama

Dulist

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Ne bojte se, od kućne klime se ne možete zaraziti legionarkom!

Dulist