Grad

Certić: Bolnica prvi put u povijesti nema ni lipu duga

ferri certic4058

-Mi smo u četvrtak platili preko 20 milijuna kuna duga. Preko 110 stavki svim dobavljačima hrane, potrošnog materijala, struje, vode, komunalnih naknada. Znači nemamo nijedne lipe duga što se tiče te osnove. Prije dva mjeseca je Vlada platila 105 milijuna kuna duga za lijekove, a sada imamo samo ovo što smo potrošili u 2014. godini za lijekove – rekao nam je danas sanacijski upravitelj OB Dubrovnik Jerko Ferri Certić.
-Prije mjesec dana smo imali ovrhu od Grada, a sada je sve to riješeno. Platili smo 20 milijuna, a samo gradskim tvrtkama je plaćeno 10 milijuna kuna – istaknuo je Certić a na pitanje što se promijenilo i odakle novac odgovara:
-Radi se na programu sanacije, proces je bio dug. Konačno smo od države dobili novce i riješili smo dugove unutar 110 stavki koje smo imali posljednjih 10 godina – rekao je Certić.
Na naš upit je li se povećao limit koji HZZO izdvaja za bolnicu (što je i uzrokovalo goleme dugove) Certić kaže:
-MI se možemo usporediti s Pulskom bolnicom koja skrbi i o većoj regiji, a nema npr. magnetnu rezonancu ili invazivnu kardiologiju, nema neurokirurgiju itd. Ako HZZO izađe iz državne riznice tada mi imamo savršenu priliku za naplatiti dosta usluga koje sada ne smijemo naplatiti – zaključio je Certić.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist