DuList IN

Buco i Srđan osvojili New York

Buco i Srđan osvojili New York

Obljetnički koncert Buca i Srđana „četrdeset godišta poslije“ održan je sinoć u prepunoj dvorani Harvard Halla u New Yorku.

Buco i Srđan svoj su koncert otvorili skladbom „Zelenci“, a  već pri samom izlasku na pozornicu publika ih je popratila dugim pljeskom. Pri izvedbi klasika i svojevrsnih najvećih hitova Buca i Srđana, skladbi „Povratak“, „Dugo u noć“ i „Margareta“ na pozornici im se pridružio band Dalmati, vokalno instrumentalna grupa koja već dugi niz godina djeluje u New Yorku sa repertoarom hrvatske zabavne glazbe, a zadnjih 10 godina sviraju na Festi sv. Vlaha u New Yorku.  

Na ovom obljetničkom koncertu mogli su se čuti i taktovi poznate pjesme koju su izvodili Indexi – „Jedan čovjek i jedna žena“, koju su zajedno izveli Vukan Stanišić i Srđan Gjivoje. Vukan Stanišić inače već dugi niz godina nastupa sa Srđanom Gjivoje u New Yorku.

Koncert je prigodno završen skladbom „Bye, bye love“, a publika je svi izvođačima zahvalila dugim pljeskom.

Gosti koncerta bili su i duo Đosi i Đivo, duo koji je svojevrsni nasljednik Buca i Srđana. Josip Đosi Pende, odrastao je uz glazbu svoga oca, Buca Pende, te se u nju zaljubio, a tu je ljubav podijelio sa Đivom Brčićem, profesorom gitare i ravnateljem Umjetničke škole Luke Sorkočevića, budući da njih dvoje nastupaju već dugi niz godina kao duo, njegujući šansonijerski stil Buca i Srđana.

Mlada i nadasve uspješna  jazz pjevačica koja živi i radi u New Yorku, Thana Alexa, također je nastupila kao gošća koncerta. Zajedno je s Bucom i Srđanom otjepavala svima dobro poznatu skladbu „Neusnule noći“, skladbu koja se rado pjeva i nalazi na repertoaru gotovo svake klape. Svoj rad predstavila je jazz skladbom „I wish“. Punim imenom Thana Alexa Pavelić inače je vezana za Dubrovnik, koji često posjećuje i nastupa, budući da joj majka, gđa Merci Bona živi u Dubrovniku.  
 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist