Aktualno

BRAVO SJAJNI MLADI LJUDI! Gimnazijalci briljirali na maturi, upisali FER, Medicinu…

Algebra drzavna matura 8

Iz gimnazije Dubrovnik objavili su na društvenim mrežama sjajne rezultate učenika na maturi. Mnogi su upisali najtraženije fakultete u državi, a učenica Ela Banić stekla je direktni upis na Fakultet elektrotehnike i računarstva.

– Ponosni na rezultate gimnazijalaca na ovogodišnjoj državnoj maturi. Kao što smo već pisali, naša Ela Benić koja je na državnom Natjecanju iz matematike osvojila 3. mjesto i 2. nagradu i tako stekla direktni upis na FER Sveučilišta u Zagrebu, je također i 7. u RH iz hrvatskog jezika, a iz pisanja eseja je prva u RH.

Čak 11 učenica i učenika upisalo je studij medicine, njih osam na Medicinskom fakultetu Zagreb, dvoje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Zagreb i jedna učenica na Medicinskom fakultetu Split.

Učenica Sanja Čuić koja je ove godine sudjelovala na državnom Natjecanju iz hrvatskog jezika upisala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Prema rezultatima ovogodišnje mature najbolje ocijenjena je učenica Noa Selmani (HJ 5, MAT 5, FIZ 5 s preko 99 centila, ENGL 4) koja je također s još pet gimnazijalaca naše škole upisala FER na Sveučilištu u Zagrebu.

Dvanaest učenika upisalo je Gređevinski fakultet, Fakultet geodezije i FSB Fakultet strojarstva i brodogradnje, a osam učenika PMF Sveučilišta u Zagrebu. Bravo za sve, i one čije fakultete nismo ovdje spomenuli – piše u objavi Gimnazije Dubrovnik.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist