Grad

‘BLUE ENERGY’ TIM Zaposlenici Hilton Imperiala donirali Pedijatriji slikovnice i crtiće

Hilton Imperial Dubrovnik, nastavlja širiti ‘Plavu Energiju’ kroz rad volonterskog ‘Blue Energy’ tima, a povodom Svjetskog dana djece, 20. studenoga, usmjerili su svoje aktivnosti prema najmlađim sugrađanima. Tako, s radošću najavljuju donaciju Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Dubrovnik. Naime, tijekom listopada hotel je među svojim zaposlenicima organizirao prikupljanje knjiga za djecu i DVD-ova. Za ovu plemenitu svrhu, u nadi da će pružiti utjehu i radost najmlađim članovima zajednice tijekom teških trenutaka, prikupljen je jedan DVD uređaj te 62 slikovnice i 107 DVD-ova sa crtićima. Predstavnici Hilton Imperial Dubrovnik su u četvrtak, 16. studenog uručili prikupljene predmete voditeljici Odjela, dr. Dijani Grizelj Kalčić.
Osim ovog humanitarnog doprinosa, Hilton Imperial Dubrovnik aktivno sudjeluje u raznim inicijativama, što potvrđuje njihovo predano zalaganje za dobrobit zajednice. Hotel nastavlja surađivati s lokalnim organizacijama i udrugama, u nadi da će svojim primjerom biti pokretač pozitivnih promjena u zajednici koje je dio.

Nagrada ‘Imperial’
Uz gore spomenuto, također povodom Svjetskog dana djece, u ponedjeljak 20. studenog u 11 sati, u velikoj ‘Grad Ballroom’ dvorani Hilton Imperial održat će se svečana dodjela državnih priznanja ‘Imperial’ za humanitarni rad. Hilton Imperial Dubrovnik je ponosan domaćin treće uzastopne dodjele ovih prestižnih priznanja za humanitarni rad mladim aktivistima. Utemeljitelji projekta ‘Imperial’, koji je postavljen kao trajni spomenik na 402 djece i mladih stradalih u Domovinskom ratu na području Republike Hrvatske su Denis Pavela, dobitnik nagrade Hrvatskog sabora za promicanje prava djeteta, u suradnji s Udrugom civilnih žrtava Domovinskog rata DNŽ. Ovo priznanje predstavlja jedino takvo obilježje i priznanje za civilne žrtve Domovinskog rata u Hrvatskoj. Istoimena tvrđava Imperial na Srđu simbolizira otpornost, zajedništvo i pobjedu, i služi kao podsjetnik na trajnu snagu ljudskog duha. Cilj priznanja je da se nagrade djeca za njihov rad i angažman, volontiranja i sudjelovanja u humanitarnim akcijama, te promicanje ugleda škola i zajednica. Ovom nagradom se ne samo odaje počast prošlosti, već i slave postignuća i pozitivni doprinosi naše djece, potičući osjećaj zajedništva i predanosti dok zajedno oblikujemo svjetliju budućnost. Uz dobitnike nagrada i njihove obitelji te predstavnika škola, u trenu pisanja ovog priopćenja, svoju su nazočnost potvrdili izaslanik Hvatskog Sabora i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, izaslanik predsjednika Sabora i Ministarstva hrvatskih branitelja Dragutin Repinc, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje DNŽ Đuriđica Popović.

Pročitajte još

DUMAME I TINTILINIĆI Zabava u Uvali za malenu Luciju

Dulist

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist