DuList IN

Bez nagrade, no s novim idejama!

Predstavnici Ljetne škole filma Šipan boravili su na jubilarnoj 50. reviji filmskog i video stvaralaštva, koja se od 4. do 7. listopada održala u Zadru.

Revija je zamišljena kao nacionalno natjecanje za školske filmske – video skupine te klubove koji rade s djecom, a koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Šipanski filmaši bili su jedini predstavnici Dubrovnika sa svojim prošlogodišnjim filmom „Otmičar“. Uz njih, južnije od Splita sudjelovala je još samo Osnovna škola Petra Kanavelića iz Korčule. Osim Ljetne škole filma Šipan, udruga „Luža“ je redovito i uspješno zastupljena na srednjoškolskim revijama.

Od ukupno zaprimljenih 194 rada stručni žiri u sastavu Simon Bogojević Narath, predsjednik, Maja Flego, Krešimir Mikić, Boris Poljak, Snježana Tribuson i Slaven Zečević uvrstili su šipanski film u devedesetak radova koji su kroz sedam revijskih projekcija prikazani u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

Nažalost, mladi filmaši ostali su „kratki“za nagrade, no sudjelovanje u zadarskoj reviji filma dalo im je nove ideje i poticaje koji će se realizirati u budućim filmovima malog filmskog Šipana.

Pročitajte još

‘TI SI MOJA DEFINICIJA SAVRŠENSTVA’ Lijepa Dubrovkinja objavila preslatku fotografiju sa sinčićem Maurom

Dulist

Najbogatiji Hrvat Davor Lukšić kupio Modrićevu vilu na Pantovčaku

Dulist

RUKAVICA JE BAČENA Jarak pozvao 12 masterchefova da kuhaju protiv njegove tetke s Mljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija