Grad

Beskućnici sele iz Visa 2 u novi prostor

Beskućnici sele iz Visa 2 u novi prostor

Objekt Vis 2 uskoro bi trebao biti iseljen a za potrebe Prihvatilišta za smještaj socijalno ugroženih osoba bit će izgrađen novi prostor, koji će udovoljavati svim standardima i zakonskim uvjetima.

Zaključak je to sastanka gradonačelnika Vlahušića s ravnateljem Crvenog križa Dubrovnik Živkom Šimunovićem i njegovom suradnicom Katijom Damjanović te korisnicima trenutnog prihvatilišta.

– Za dvije obitelji pronađeno je rješenje za drugi smještaj, a drugi korisnici su u proceduri zbrinjavanja. Grad Dubrovnik i Crveni križ objavit će javni poziv za iskaz interesa za prodaju/najam prostora za prihvatilište, a sredstva će se ugraditi u proračun za 2016. godinu – ističu iz Gradske uprave.

Trenutno se u prihvatilištu Vis 2 nalazi 40 korisnika. U kolovozu 2014. CK Dubrovnik je u suradnji s udrugom ‘Dubrovnik – Zdravi grad’ započeo provođenje programa psiho-socijalne skrbi za korisnike prihvatilišta ‘ZaJedno’, uz financijsku potporu Grada Dubrovnika.

Glavni cilj programa je, u suradnji s nadležnim institucijama, udrugama i korisnicima, osmišljavanje i organiziranje grupnih i individualnih aktivnosti različite tematike i sadržaja, kako bi se korisnicima otvorili novi vidici i interesi. Krajnji cilj je integracija i osnaživanje korisnika te njihovo trajno zbrinjavanje.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist