DuList IN

Barbara Vekarić na radionici ScriptWatching

barbara vekaric019

Mlada dubrovačka redateljica i scenaristica Barbara Vekarić bit će gošća na radionici ScriptWatching koju u sklopu scenarističkog projekta Palunko 29. listopada u maloj dvorani zagrebačkog kina Tuškanac organizira Hrvatski filmski savez.

Koncept ScriptWatchinga jednostavan je – sudionicima će se unaprijed na čitanje poslati scenarij filma „Prva dama Dubrave“, inače diplomskog rada Barbare Vekarić, koji će se na radionici gledati i koji je tema susreta. Fokus je na analizi razlike između pisanog predloška i ekranizacije, odabiru režijskog pristupa i vizualnog stila, načinu oblikovanja likova u tekstu i u slici, organizaciji radnje, prenošenju atmosfere i sl. Nakon gledanja i rasprave slijedi razgovor s redateljicom i scenaristicom filma Barbarom Vekarić.

Radionica ScriptWatching namijenjen je scenaristima i redateljima, bilo filmskim studentima ili amaterima, a posebno onima koji tek pišu i snimaju svoje prve kratke filmove.

Film „Prva dama Dubrave“ premijerno je prikazan u Kockicama na Zagreb film festivalu 2011., a ovog ljeta našao se u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Sarajevu te u programu Motovunski kratki Motovun film festivala.

Tijekom studija filmske i TV režije na zagrebačkoj ADU Barbara Vekarić snimila je nekoliko zapaženih kratkih filmova među kojima se ističu „Puni krug“ (nagrađen za najbolje glumačko ostvarenje, Marine Redžepović, na Danima hrvatskog filma 2010.), „Adieu, N“ s Natašom Janjić i Silviom Vovkom te „Nina“, molim te sa Lanom Barić i Nikšom Butijerom u glavnim ulogama. Potonji je ujedno i produkcijski projekt filmske udruge Motion koju je Barbara osnovala zajedno s producenticom Đinom Jakir.

Pored filma „Prva dama Dubrave“, Barbara će na radionici predstaviti i projekte koje trenutno snima i razvija – kratkometražne filmove „Mali debeli rakun“, čija je radnja smještena u ratne godine u rodnom Dubrovniku, dječji „Mala prasica radi svinjarije“ te dugometražni projekt „Čekajući Aleksi“ za koji je ove godine dobila potporu za razvoj scenarija Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist