Sport

Barakude nadjačale Japan rezultatom 21:13!

Barakude nadjačale Japan rezultatom 21:13!

Najbolja azijska momčad dočekala je Barakude u njihovoj posljednjoj utakmici u skupini. Rezultat na kraju posljednje četvrtine glasio je Japan-Hrvatska 13:21 (3:4, 6:3, 2:7, 2:7).

– Dobro da je bila ovako stresna utakmica i da smo pobijedili. Ono što me nije ostavilo ravnodušnim je suđenje u kojem se Japanu dozvoljavala agresivna igra i skoro pa kidanje glava, dok mi koji smo skoro pa bježali od lopte zaradili više isključenja. Igrati protiv Japana u takvim okolnostima je zaista teško, kada nakon svakog kontakta zaradiš isključenje. No ovo je jedna atipična utakmica, ovo zaista nema veze s normalnim utakmicama. Zato mi je drago da su momci ovo ipak uspješno iznijeli. Sada nam slijedi teži put, kao drugi u skupini očekuje nas jedan utakmica više, odnosno odigravanje osmine finala. Sada tek počinje pravi turnir, a mi nismo ovdje došli da bi bili prolaznici. U osmini finala sastajemo se s Gruzijom koja je sve samo ne neiskusna ekipa. U svom sastavu imaju nekolicinu vrlo dobrih pojedinaca, trebamo se dobro pripremiti. No vjerujem da smo kvalitetniji – nakon utakmice je komentirao izbornik Ivica Tucak.
Ivan Krapić, kapetan reprezentacije proglašen je za igrača utakmice. On i Kharkov upisali su po pet zgoditaka. S tri pogotka japansku su mrežu zatresli Fatović i Vukičević, dok je dva zgoditka upisao Burić, a po jedan Žuvela, Bukić i Vrlić.
– Prve dvije akcije bile su jedine dobre u prvom poluvremenu. Nikako nismo uspjeli prilagoditi našu igru niti odvojiti linije napada kako smo ranije dogovarali. Sami smo sebe time uveli u probleme. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, a kada smo stekli prednost postala je to za nas lagana utakmica. Zato ostaje žal za tih 12 golova prednosti s kojima bi osigurali prvo mjesto u skupini. Zato nas prekosutra očekuje utakmica osmine finala, za koju ćemo se dobro pripremiti. Razmišljamo samo o pobjedi i prolasku u četvrtfinale – najavio je kapetan Krapić.
Ova utakmica odlučivala je o pobjedniku skupine B, tituli koju je odnijela grčka reprezentacija. U njihovoj utakmici s Japanom pobjeda je otišla u korist Grka, s čak 11 golova razlike. Kako Hrvatskoj u ovoj utakmici nije pošlo za rukom da premaši tu gol-razliku, Barakude su završile kao druge u skupini. U ponedjeljak ih očekuje utakmica osmine finala, s kojom započinje knock-out faza natjecanja. Ono se odigrava u Budimpešti, na legendarnom bazenu Alfred Hajos prema kojem su se Barakude iz Debrecena uputile odmah nakon današnje posljednje utakmice u skupini.
– Ovo što nas sada očekuje potpuno je drugačije. Više nemamo prava na pogrešku. Sada se selimo u Budimpeštu. Igrat ćemo na Marget Sigetu. Tek sada ćemo osjetiti pravi turnir i Svjetsko prvenstvo. No možda će nam ovo igranje osmine finala upravo dobro doći da se uigramo, podignemo formu i ne padamo iz natjecateljskog ritma. Sigurno da je bolje odmah direktno zaslužiti odlazak u četvrtfinale. No naša ekipa je mlada, tek se gradimo i što više utakmica igramo, to nam samo pomaže. Mislim da možemo pobijediti u svakoj sljedećoj utakmicu ovog prvenstva i da možemo otići do kraja – zaključio je reprezentativac Ante Vukičević.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist