Grad

BAJKA BROJ 3 Vlahušić gradi akvarij za 300 milijuna kuna

Predstavljanje Batale i bazena 2014

Grad Dubrovnik spreman je samostalno izgraditi akvarij u gruškoj luci težak 300 milijuna kuna!

Izjavio je to gradonačelnik Andro Vlahušić okupivši novinare u skoro uređenom parku na Batali. No, ti su mu radovi, čini se, poslužili samo da se može pohvaliti budući investicijama, ili bajkama, kako ih je sam nazvao. Naime, pohvalio se gradonačelnik kako je na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, Luci Dubrovnik dodijeljena 30–godišnja koncesija, no odluka još mora proći Vladu.

Raspisuje se natječaj i za terminal u gruškoj luci, ‘posljednji veliki projekt kojega nismo imali’.

– Sukladno UPU terminal je jedan ogromna zgrada s 20 tisuća kvadrata po katu i garažom od 500 mjesta. Prizemlje je rezervirano za kolodvor, bilo brodski bilo gradski, prvi kat je za turistički dio dok će na vrhu biti vrt od 200 tisuća kvadrata s paviljonima. S jednog od tih paviljona kretat će žičara za Nuncijatu i Srđ. Natječaj je raspisan, imamo zainteresirane koncesionare, a Luka Dubrovnik i Grad Dubrovnik pregovarat će da postanu dio budućeg konzorcija za gradnju – kategoričan je Vlahušić, koji neće dozvoliti da Grad budućem koncesionaru plaća naknadu za kolodvor.
– Luka je dobila i koncesiju za sadašnji parking između zgrade Luke i Konzuma, gdje je planiran akvarij. No kako se privatni investitor djelomično povukao, Grad je spreman samostalno napraviti akvarij težak 300 milijuna kuna – uvjeren je Vlahušić, istaknuvši kako je sve to dio projekta jedinstvene dubrovačke kartice od koje će Grad moći napraviti akvarij.

Sve je zaključio riječima: ‘Završena je bajka broj 2, počinje bajka broj 3’!

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist