Aktualno

“Bajić vodi Križarski rat protiv mene”

"Bajić vodi Križarski rat protiv mene"

Bivši premijer Ivo Sanader gostovao je danas u Stankovićevoj emisiji „Nedjeljom u dva“.

I dalje ostaje pri tome da je nevin za sve što ga se tereti. Sanader je ovom prigodom istaknuo kako trenutačno, s obzirom da mu je zbog procesa koji se vode protiv njega blokirana imovina, živi o svoje saborske imovine i ženine plaće, koje zajedno iznosi oko 20 tisuća kuna. Njegovi odvjetnici rade „pro bono“, naglasio je Sanader.

– Pitanje je kako je meni omogućeno pravedno suđenje kad ne mogu plaćati odvjetnike niti vještaćenja – naglasio je Sanader. Istaknuo je kako se državni odvjetnik Mladen Bajić urotio protiv njega, dok ga je nekoć dva puta molio da mu produži mandat. 

– Bajić vodi Križarski rat protiv Iva Sanadera. Koji je razlog tome, pitajte njega- poručio je Stankoviću.
 
Žao mu je svoje obitelji, i da može skinuo bi teret sa članova svoje obitelji i prijatelja, istaknuo je Sanader.
Govorio je Sanader i o svojem odlasku iz politike. Razlog je taj jer nije želio pristati na ucjene od strane Slovenije i Europe, na što je kasnije pristatla Jadranka  Kosor.

– To je junction teritorijalna poveznica u sporazumu Kosor-Pahor. Pravorijek arbitraže će biti taj da će na temelju te famozne poveznice Slovenija dobiti dio teritorija. U moje vrijeme teritorijalnih ustupaka nikad nije bilo. Jednostavno nisam na to želio pristati – dodao je. Na Stankovićevo pitanje nije li to ipak bilo kukavički, Sanader je odgovorio:

– Možete me smatrati kukavicom, ali nikad neću dati dio teritorija za ulazak u EU. Osvrnuo se i na razne špekulacije oko razloga odlaska iz politike.

– Da sam imao ikakvog putra na glavi i da se osjećam krivim za ikakva inkriminirajuća djela, da li bi itko normalan otišao sa najmočnije pozicije u državi i samim time dozvolio podizanje optužnica protiv njega – naglasio je Sanader.

Povratak je pokušao, dodao je, kada je vidio da će HDZ izgubiti izbore.

– Aktivirao sam funkciju počasnog predsjednika. No, tada je Jadranka Kosor isključila me iz stranke, a tu istu večer naložila je Mladenu Bajiću kazneni progon protiv mene pod svaku cijenu –  dodao je. Kada je odlazio smatrao je logičnom nasljednicom Jadranku Kosor, koja mu je duži niz godina bila najbliža suradnica, i koja je bila upućena u sve.

– S ovim iskustvom danas , vidim da sam pogriješio – poručio je Sanader.

Nije želio govoriti o svojim financijama, jer će se o njima raspravljati u slučaju FIMI medije.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist