Kultura

Argentinskim tangom počinje 16. Epidaurus festival

Počinje još jedan Epidaurus festival. Ova edicija opet kulturno oživljava najljepšu lokaciju na ovim prostorima koje je Epidaurus festival na inicijativu osnivačice i umjetničke voditeljice, pijanistice Ivane Marije Vidović protkao u svoju priču kao najdražu i omiljenu pozornicu. Zastor od zviježđa, čarobnog zalaska sunca i morskog šuma podiže se u subotu 3. rujna s početkom u 20:30 sati. Program je opet pripao senzualnom, saveznom i toplom zagrljaju argentinskog tanga u izvedbi dvoje sjajnih argentinskih glazbenika Luisa Horacija Caruane koji je skladatelj i bandoneonist par excellence i Mariana Siccardija za glasovirom i u iskonskom pjevu kako to samo oni znaju. Od Piazzolle do djela Luisa Caruane, od milonge i tanga ispreplet će se u ovoj večeri i nastup mladog hrvatskog harmonikaša Diega Vitasovića koji nas je već pred nekoliko godina, dok je još studirao harmoniku tragom odlične harmonikaške škole u Puli, oduševio s koncertom u muzeju Kuće Bukovac kao mladi talent Epidaurusa. I kako tango nije upotpunjen ako nije protkan s plesom na čarobnu scenu pridružit će se glazbenicima i plesni parovi Plesnog studija Tango Libertas iz Dubrovnika s njihovim instruktorima te plesni par iz Amsterdama Marijke Brekelmans i Ronald Drenton. Puno je razloga zašto bi u ovom trenutku ljudske odsutnosti i odmaka od pravih ljudskih vrijednosti bilo dobro biti nazoćan u Cavtatu u ovu subotu na otvorenju jer ne postoji ljepše mjesto od zajedništva.

-Zatangajmo skupa u 16. Epidaurus festival koji će trajati sve do 18. rujna i podružimo se u nenadmašnoj ljepoti cavtatskog kulturnog zagrljaja – poručuju organizatori Epidaurus festivala.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija