Sport

Ante Šarić pobjednik “Dubrovnik Opena 2013.”

Ante Šarić pobjednik "Dubrovnik Opena 2013."

Hrvatski velemajstor Ante Šarić pobjednik je sedmog po redu Međunarodnog šahovskog turnira „Dubrovnik Open 2013.“, koji se danas odigrao u hotelu Petka.

Šarić je titulu pobjednika odnio sa 7 osvojenih bodova, koliko su imali i drugoplasirani crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević te trećeplasirani hrvatski međunarodni majstor Srđan Šale. Ipak, o pobjedniku je odlučio Buchholz kriterij (Šarić – 43, Blagojević – 42, a Šale 40), pa je 28-godišnji Splićanin zasluženo ponio naslov najboljeg i pripadajući pokal.

Prvi nositelj turnira i drugoplasirani na pred neki dan odigranom Prvenstvu Hrvatske u šahu za 2012. godinu, Ivan Šarić, na turniru je zauzeo tek 11. mjesto.

Najbolje plasirani natjecatelj s prebivalištem na području Grada Dubrovnika, te ujedno prvak Dubrovnika u ubrzanom šahu za 2013. godinu je Faruk Lošić (5,5 bodova). Drugo mjesto zauzeo je Žan Glišović (5 bodova), a treće Tomislav Musić (također 5 bodova, ali za bod slabiji po Buchholz kriteriju).

Inače, na turniru „Dubrovnik Open 2013.“, koji se s nagradnim fondom od 15 tisuća kuna igrao po švicarskom sustavu od devet kola uz tempo igre 15 minuta po igraču za cijelu partiju, nastupilo je ukupno 80 šahista i šahistica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Francuske.

Zanimljivo je primjetiti kako su na turniru nastupila čak četiri velemajstora, devet međunarodnih majstora te dvanaest FIDE majstora. Turnir je sudio međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist