Grad

Ana Ivelja imenovana ravnateljicom Skloništa za nezbrinute životinje

Ana Ivelja imenovana ravnateljicom Skloništa za nezbrinute životinje

Ana Ivelja, dosadašnja privremena ravnateljica Javne ustanove Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik, izabrana je za ravnateljicu ove ustanove na mandatod četiri godine. Odluku o njenom imenovanju, javljaju iz Grada Dubrovnika, donijelo je Upravno vijeće Ustanove nakon što je prethodno proveden natječaj za izbor i imenovanje ravnateljice.

-Prije nešto više od godinu i pol dana Grad Dubrovnik je pokrenuo projekt Adopt Žarkovica. Uz veliki angažman voditeljice projekta Ane Ivelje, današnje ravnateljice gradske ustanove, u suradnji s volonterima i udrugama s područja Hrvatske te uz podršku međunarodne organizacije Network for Animals, riješen je 20 godina star problem nelegalnog i neregistriranog azila na Žarkovici u kojem je u neadekvatnim uvjetima živjelo više od 260 životinja. Svi psi su izliječeni, većina je udomljena, a samo manji dio njih preseljen je u adekvatne uvjete u prvom gradskom azilu – ističu iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Podsjećaju kako je javna ustanova Sklonište za nezbrinute životinje Dubrovnik osnovana 2023. godine čime su stvoreni preduvjeti za rad prvog registriranog skloništa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sukladno propisima o zaštiti životinja. Prvi gradski azil za nezbrinute i napuštene životinje Grad Dubrovnik izgradio je na području Grabovice, a azil je u studenom prošle godine primio Rješenje Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske kojim se utvrđuje da udovoljava svim propisanim uvjetima za rad.

U okviru obavljanja djelatnosti skloništa za životinje Ustanova obavlja zbrinjavanja napuštenih ili izgubljenih životinja te djelatnost skrbi, sterilizacije, označavanja i veterinarske zaštite napuštenih ili izgubljenih životinja u skloništu.

Pročitajte još

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist