DuList IN

Amorette prošle u uži izbor!

Djevojački zbor Amorette ušao je u uži izbor petnaest zborova u prednatjecanju za nastup na novom glazbeno-scenskom serijalu HRT-a "Do posljednjeg zbora".

Djevojke su, u konkurenciji 55 zborova iz cijele Hrvatske, prošli vikend uspjele uvjeriti HRT-ov stručni ocjenjivački žiri u sastavu: Sanja Doležal, Vladimir Kranjčević i Krešimir Dolenčić, pa će tako nastaviti svoj put k tituli najboljeg zbora u Hrvatskoj.

Od subote, 3. ožujka do nedjelje, 11. ožujka, slijede završne kvalifikacije na kojima će biti izabrani zborovi koji će imati priliku i javno nastupati.

Prva emisija serijala "Do posljednjeg zbora" najavljena je za 7. travnja, a zborovi će se izvedbama pjesama različitog repertoara (od klasičnog i modernog popa do tradicionalnog zborskog repertoara i glazbenog teatra) pokušati probiti do velikog finala, 28. travnja te osvojiti naslov najboljeg zbora u Hrvatskoj.

Inače, na HRT-ov pozivni natječaj odazvalo se 55 zborova, tj. 1502 zborska pjevača iz čitave Hrvatske, a na audiciji je nastupilo 35 zborova.

Zborovi odabrani za nastavak natjecanja:
1. Zbor medicinskih sestara i tehničara KBC Zagreb
2 . Concordia discors, Zagreb
3. Gjalski, Zabok
4. Lipe, Sisak
5. Muški vokalni ansambl I.G. Kovačić, Zagreb
6. Mir, Belišće
7. Lira, Rijeka
8. Amorette, Dubrovnik
9. Falscietto, Šibenik
10. Glazbena škola Požega
11. Cantus ante omnia, Zagreb
12. Josip Kaplan, Rijeka
13. Izvor, Zagreb
14. Čipkice, Zagreb
15. Ad libitum, Našice

Pročitajte još

Gracija Filipović osvojila nagradu za najbolju svjetsku glumicu!

Dulist

VIDEO Domenica ima novu pjesmu: ‘Nadam se da će osvojiti vaša srca’

Dulist

[FOTO/VIDEO] SAJAM U GRUŽU Jeste li već kupili omiljeno cvijeće? Ako niste, stignete i sutra!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija