DuList IN

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Sportsko-edukativni Projekt Aktivna Hrvatska ponovno stiže u Dubrovnik ove godine, odnosno hit radionica vježbi za lice, pilates instruktorice Jelene Atabeyki. Nove tehnike koje usporavaju starenje lica bit će predstavljene na besplatnoj radionici u subotu, 29. lipnja u 11 sati u hotelu Valamar. Nakon jednosatne interaktivne radionice, Dubrovkinja Lukrecija Dragić održat će trening vježbi na stolici koji je namijenjen svim zaposlenim ljudima koji dobar dio dana provode u sjedećem položaju.

– Vježbe za lice dio su moje svakodnevne njege posljednjih deset godina. U tom sam periodu prošla programe raznih promotora ove metode. No, najvrjednija sam znanja o mišićima i mišićnim kontrakcijama dobila tek u trenerskoj školi. Činjenica da sam postala trener pilatesa, iako se radilo o tjelesnoj vještini, motivirala me da uozbiljim svoj pristup metodi vježbanja lica te sam proteklih nekoliko godina provela izučavajući specifičnost anatomije mimične muskulature te primjene tehnika vježbanja lica u fizikalnoj terapiji lica kojoj je cilj, prije svega, potaknuti neuromuskularne veze te vratiti snagu mišiću – izjavila je Jelena Atabeyki uoči skorog dolaska u Dubrovnik.

U programu koji je razvila na temelju novih saznanja, naglasak daje upravo na ovo posljednje: jačanje mišića kroz jačanje komunikacije između samog mišića i centra u mozgu s ciljem kontrole svakodnevne mimike te, posljedično tome, prevencije nastanka dinamičkih nabora na koži. Vježbe za lice na raspoloženje utječu na dva načina: indirektno kroz zadovoljstvo pozitivnim estetskim promjenama na licu te direktno utječući na pozitivne emocije prilikom svjesne aktivacije određenih mišića lica. Kroz ove ćemo vježbe pokazati kako unaprijediti izgled i raspoloženje prirodnom metodom koju možete izvoditi i kod kuće.

Partneri projekta Aktivna Hrvatska u Dubrovniku su Valamar hoteli te Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a kako je interes za ovu radionicu izniman, potrebno se prijaviti putem web stranice www.aktivnahrvatska.hr.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist