Aktualno

“Agencije su nezaobilazan faktor u turizmu”

UHPA logo

U sklopu Dana hrvatskog turizma danas je u Dubrovniku održana 25. Skupština UHPA strukovne udruge i 20. Skupština UHPA udruge poslodavaca.

Sve nazočne uvodno je pozdravio ministar turizma Veljko Ostojić izjavivši kako je u ovogodišnjem velikom uspjehu hrvatskog turizma velik doprinos dao turistički organizirani promet, a dokaz tome je porast brojki u svim segmentima.

– Naši budući zadaci su rad na poboljšanju konkurentnosti, stvaranju zakonskog okvira i uređenja financijskih izvora promocije. Rano smo krenuli u pripremu 2013. godine, a donijeli smo i operativni marketinški plan kao dodatni poticaj uspjehu – istaknuo je ministar Ostojić, dodavši kako su pomaci vidljivi u predsezoni i posezoni, kao i u povećanju kvalitete.

Na skupštini je usvojen program rada i financijski plan za 2013. godinu. Direktor UHPA-e Željko Trezner istaknuo je kako je korist od članstva višestruko veća od troška.

– Cilj nam je u 2013. godini nastaviti jačati položaj UHPA-e u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji. Pregovori o turističkim agencijama više ne mogu proći bez našeg sudjelovanja. Posebno je vrijedno to što Hrvatska od 2013. godine predsjeda ECTAA-om, pa ćemo moći izravno sudjelovati u stvaranju europske turističke politike. Prije svega, naglašavat ćemo značaj receptivnih agencija, kao i lobirati za hrvatske interese – izjavio je Trezner.

Predsjednik UHPA-e i novoizabrani predsjednik europskog udruženja ECTAA Boris Žgomba, govoreći o položaju putničkih agencija, istaknuo je kako su rezultati te branše čak u postotku i bolji od rasta hrvatskog turizma.

– U tijeku je velika borba za profitabilnost s konkurencijom. Znamo da imamo problem s fiskalnom politikom, ograničujućim Zakonom o radu i otvaranju prema Europskoj uniji. Ipak, ostajemo nezaobilazan faktor u turizmu – naglasio je Žgomba.

UHPA, hrvatsko udruženje putničkih agencija ima 349 članica, od čega 237 redovitih i 112 pridruženih.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist