Sport

ADRENALINSKO LJETO Maestral u Viganj ‘dopuhao’ čak tri nacionalna prvenstva u windsurfingu

ADRENALINSKO LJETO Maestral u Viganj 'dopuhao' čak tri nacionalna prvenstva u windsurfingu

Na jugozapadu Pelješca adrenalina ovog ljeta neće nedostajati. U Vignju ne prestaje puhati pa je ove godine maestral donio čak tri nacionalna prvenstva u windsurfingu.
Prvo natjecanje je Otvoreno prvenstvo Mađarske koje se održava od 18. do 20. lipnja u disciplini IQFoil koja je i olimpijska disciplina. Organizatori prvenstva su Klub Bofor iz Vignja u suradnji s MSZA SE Mađarska. Na ovome prvenstvu očekuje se nastup brojnih olimpijaca, a najveća zvijezda je Hanna Simon u ženskoj konkurenciji.
Od 15. do 18. srpnja održat će se dvije discipline češkog prvenstva u organizaciji Češkog windsurferskog udruženja – Integra češko prvenstvo u disciplini slalom, a od 20. do 23. srpnja Integra Foil Course Championship memorial Adam Horky.
I posljednje u ljetnoj sezoni natjecanja, od 10. do 13. kolovoza Otvoreno prvenstvo Hrvatske u windsurfingu u organizaciji Udruge Peliška jedra! Očekuju se brojni natjecatelji, najpoznatiji među njima su višestruki prvak Hrvatske Enrico Marotti, te olimpijac Luka Mratović i Palma Čargo.
-Čak tri velika prvenstva u windsurfingu! Ovo je samo još jedno priznanje da je Viganj top destinacija za surfere. Ovdje su uvjeti za surfanje savršeni – poručuje Ante Ortolio iz Udruge Peliška jedra.
U Vignju su natjecanja u windsurfingu počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća s regatom za kup Jugoslavije, a uz Europsko prvenstvo u Funboard klasi 1990., Svjetsko prvenstvo u windsurfing u disciplini Formula 2013., na kojem se natjecalo više od 150 najboljih svjetskih surfera, najveće je natjecanje u Vignju do sada.
-Viganj obožavam! Vjetar je odličan, idealan za windsurfing. Ako se i dogodi da koji dan ne puše, ovo malo mjesto nudi razne mogućnosti, planinarenje na Sv. Iliju, vožnja brdskim biciklom je uvijek aktualna – rekao je surfer Luka Mratović.
Za razvoj windsurfinga u Vignju osim maestrala niz je ključnih čimbenika. Ovo malo mjesto ima oko tri kilometra duge plaže, tri windsurf škole. Tamo možete brzo naučiti windsurfati i kitesurfati, ali unajmiti opremu. Iako Viganj broji svega 240 stanovnika, gotovo su svi usmjereni na turizam i sport.

ADRENALINSKO LJETO Maestral u Viganj 'dopuhao' čak tri nacionalna prvenstva u windsurfingu

Pročitajte još

NAPETO PROTIV CRVENE ZVEZDE I danas peterci, a pobjeda Jugu!

Dulist

[FOTO] Odbojkašice proslavile pobjedu u Prvoj ligi!

Dulist

REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA Jug nakon peteraca izgubio od Novog Beograda

Dulist