Sport

ADIO BUYRUMPLATZ, STIŽE ARENA GRUŽ Zašto je otkazan najbolji malonogometni turnir u gradu?

ADIO BUYRUMPLATZ, STIŽE ARENA GRUŽ Zašto je otkazan najbolji malonogometni turnir u gradu?

Najbolji malonogometni turnir u Dubrovniku ‘Dubrovnik Kup’ neće se održati ovog ljeta, objavili su organizatori.

Koliko god ova informacija rastužila fanove malog nogometa, sudionike turnira i sve koji su voljeli svoje ljetne večeri provoditi uz sjajne utakmice na ‘Buyrumplatzu’, kultnom igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića,treba reći da je razlog otkazivanja ipak pozitivan. Jer ‘Buyrumplatz’ uskoro bi se trebao pretvoriti u predivnu ljepoticu Arenu Gruž.

-Žrtvovat ćemo jednu godinu najboljeg turnira u Gradu kako bi naši najmlađi sutra napokon mogli imati potpuno sređen teren za sport i rekreaciju preko cijele godine. Radovi će trajati dok nema škole i nismo u mogućnosti pružiti sadržaj kakvog smo imali proteklih godina. Hvala Gradu Dubrovniku na ovom velikom projektu, a mi se vidimo uskoro – poručili su iz udruge Dubrovnik kup te za sezonu 2019. najavili ‘potpuni spektakl’, kada će i ‘krstiti’ novu Arenu Gruž.

Prema najavama iz gradske uprave, Arena Gruž trebala bi dobiti novu podlogu, novu rasvjetu i klupe za odmor, tribine će se obnoviti i proširiti prema standardima s novim skalinima, a slobodna zona oko terena trebala bi se oplemeniti i namijeniti dječjim aktivnostima. Uz slobodnu zonu bit će izgrađena pomoćna građevina za potrebe škole, opremljena sanitarijama i spremištem. Naravno, bit će postavljena i nova zaštitna ograda, a zelene površine će se hortikulturno urediti.

Cjelokupno ulaganje procjenjuje se na oko milijun kuna.

Pobjednici ‘Dubrovnik Kupa’:
2011. Obuljen travel
2012. Brkati slonovi
2013. Konoba Bonaca
2014. Brkati slonovi
2015. Konoba Maestral Ston
2016. Konoba Maestral Ston
2017. Caffe bar Puls

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist