Aktualno

Adaptacijom i nadogradnjom obnovljena zgrada Policijske postaje Ston

7

Na današnjoj prigodnoj svečanosti obilježen je završetak radova adaptacije i nadogradnje zgrade Policijske postaje Ston koja je ovom rekonstrukcijom postala primjerena za rad policijskih službenika i prijem stranaka.

Pored predstavnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, na svečanosti je prisustvovala pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i načelnici općina Ston, Trpanj, Janjina, Dubrovačko primorje, Mljet i Orebić.

Na samom početku svečanosti položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja Ljubomiru Todorovskom, policijskom službeniku Policijske postaje Ston, ujedno i pripadniku ratne stonske policijske postrojbe, koji je sa svojim suborcem Miodragom Perkušićem, pripadnikom Hrvatske ratne mornarice, upravo na današnji dan, prije 32 godine, poginuo u borbi kojom se spriječio pad Stona u neprijateljske ruke. Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, predstavnici općine Ston, predstavnici policije i predstanici Udruge dragovoljaca redarstvenika – branitelja Ston 91/92 i Hrvatske ratne mornarice.

Žaklina Marević, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije u svom govoru je rekla kako je ovaj projekt primjer kakva suradnja zajednice treba biti da bi zajednica napredovala na dobrobit građana.

-Stoga se ovdje želim javno zahvaliti svima onima koji su nam pomogli: županu Dubrovačko-neretvanske županije g. Nikoli Dobroslaviću, načelniku općine Ston g. Vedranu Antunici , načelniku općine Trpanj g. Jakši Frankoviću, načelniku općine Janjina g. Vlatku Mratoviću, načelniku općine Dubrovačko primorje g. Nikoli Knežiću i načelniku općine Orebić g. Tomislavu Ančiću koji su imali sluha i iz proračuna svojih općina izdvojili dio sredstava za obnovu Policijske postaje Ston i time podigli kvalitetu policijske usluge, svjesni da samo zajedničkim partnerstvom možemo i moramo našu zajednicu učiniti sigurnim i ugodnim mjestom za život. Posebna pohvala ide i načelniku Policijske postaje Ston Hrvoju Frankoviću čiji je bezrezervni angažman doprinio da se radovi na ovoj zgradi privedu kraju u puno većem opsegu nego je to prvotno bilo zamišljeno. Ova zgrada je samo jedan od projekata koje smo posljednjih nekoliko godina uspješno doveli do kraja i time značajno poboljšali infrastrukturne uvjete rada policije. Ti su projekti inicirani od strane Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostvareni u suradnji s nadležnom službom Uprave materijalno-financijskih poslova MUP-a. Zato se ovom prilikom posebno zahvaljujem pomoćniku ministra gosp. Cvjetku Obradoviću koji je našu inicijativu prihvatio te omogućio realizaciju ovog hvale vrijednog projekta . U ovome kao i svim ostalim projektima ove Policijske uprave, svoj nemjerljivi stručni doprinos kao i potpuni angažman dala je kolegica Službe za investicije i nekretnine, gđi. Lada Mitrić koju ovom prilikom posebno pozdravljam i zahvaljujem – kazao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Radovima je obuhvaćena adaptacija unutrašnjosti zgrade, nadogradnja jednog kata i opremanje zgrade svom potrebnom opremom i  namještajem te je obnovljena fasada i vanjski prostor zgrade.

Vrijednost obavljenih radova iznosila je nešto više od 392.000 EUR-a, a  u tim troškovima jedinice lokalne uprave i samouprave sudjelovale su s nešto više od 92.000 EUR-a, dok je preostali iznos financiran sredstvima Ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist