DuList IN

9. KINOOKUS Večeras ‘Disco Soup’ i proglašenje pobjednika!

disco soup kinookus

Četvrti, ujedno i posljednji dan 9. Kinookusa u Stonu i Malom Stonu, donosi nam još više zanimljivih dokumentaraca, a na kraju dana saznat ćemo kome će pripasti Velika i Mala Kamenica.

Naravno da je i četvrtog dana vrlo aktivna tržnica tradicijskih i eko proizvoda ‘Kinolokus’ na placi aspre zgrade Općine, a koja je otvorena od 9 do 18 sati. S istog mjesta jutros je krenula ‘Nevigjeno’ agro-arheološka avantura po okolici Stona koju uređuje i vodi Ivan Viđen.

U 16 sati u Orsanu Malog Stona održat će se natjecateljski dio festivala, a prikazat će se dugometražni dokumentarni film ‘Empatija’ (redatelj: Ed Antoja, ŠPA, 2017., 75’) i kratkometražni dokumentarni film ‘Madeleine i stranac’ (redateljica: Alessandra Cardone, ITA, 2018., 15’), a u 17.30 sati slijedi projekcija dugometražnog dokumentarnog filma ‘Michelinove zvjezdice – Priče iz kuhinje’ (redatelj: Rasmus Dinesen, BEL, 2017., 82’).

U 18 sati u atriju Kneževog dvora slijedi ‘Kinofokus’ Iva Kara-Pešića pod naslovom ‘Disco Soup’ – ‘Disco juha’.
-Disco juha je zabavan, gastronomski i glazbeni događaj koji okuplja mlade ljude, studente, djecu, starije, kuhare kao i sve pobornike borbe protiv bacanja hrane. To je i alat za promjenu koji objedinjuje različita znanja, obrazovanje
i svijest. Za Disco juhu organizatori će skupa sa publikom prikupiti, usitniti
i skuhati ostatke hrane ili hranu koja bi se inače bacila, kao što je “ružna” hrana, proizvodi koji ne udovoljavaju komercijalno-estetskim standardima. Za vrijeme pripreme, a i dugo vremena nakon, puštat će se glazba DJ dvojca Funk You i svi će plesati! Idemo se naći na Kinookusu i zaplesati protiv bacanja hrane! – poručuju organizzatori.

Marie Pugatschow, ima 25 godina i provodi većinu svog vremena razmišljajući i razgovarajući o hrani (te uživajući u njoj). Zaposlena je u start-up poduzeću za društvenu hranu, studira Znanost o hrani i aktivistica je Slow Food pokreta.

Od 20.30 sati u Orsanu Malog Stona slijedi specijalna projekcija filma ‘Prijatelj Zvuk’ (redatelji: Flavio Giacchero, Luca Percivalle, ITA, 2017., 52’), a u 22 sata ceremonija zatvaranja i proglašenja pobjedničkih filmova na glavnoj placi u Stonu.

Kinobus danas kreće s Pila u 17 sati!

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist