Crna kronika

55-godišnjak zlouporabio ovlasti i položaj

Policija osnovano sumnja da je 55-godišnjak pribavio imovinsku korist za svoje trgovačko društvo u ukupnom iznosu od 232 574 kune, oštetivši državni proračun i proračun općine Župa dubrovačka.

Kao osnivač, član uprave i direktor trgovačkog društva iz Dubrovnika 55-godišnjak je u vremenu od siječnja 2009. do kraja rujna 2010. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, iz blagajne izvršio isplatu tzv. drugog dohotka, koju nije prikazao u knjigovodstvu, kao ni obveze po porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak, niti je isti uplatio.
 
Također se osnovano sumnja da je u razdoblju od 30.rujna 2010. do 31.prosinca 2011. godine vodeći poslovanje zadržao za sebe razliku između izvršenih gotovinskih uplata korisnika usluga njegovog trgovačkog društva i isplata za tekuće obveze u ukupnom iznosu od 84 806 kuna, na štetu trgovačkog društva.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti, protiv 55-godišnjaka slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

Pedofilu iz Dubrovnika koji je zlostavljao posvojenu kćerku sud smanjio kaznu jer je sudjelovao u Domovinskom ratu

Dulist

DOLIJAO DUGOPRSTIĆ Muškarac (35) ‘operirao’ po kamp kućicama, ukrao više tisuća kuna

Dulist

REKORDER U METKOVIĆU Za vožnju s 1,54 promila platit će deset i pol tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija