Crna kronika

55-godišnjak zlouporabio ovlasti i položaj

mup palma policija128

Policija osnovano sumnja da je 55-godišnjak pribavio imovinsku korist za svoje trgovačko društvo u ukupnom iznosu od 232 574 kune, oštetivši državni proračun i proračun općine Župa dubrovačka.

Kao osnivač, član uprave i direktor trgovačkog društva iz Dubrovnika 55-godišnjak je u vremenu od siječnja 2009. do kraja rujna 2010. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, iz blagajne izvršio isplatu tzv. drugog dohotka, koju nije prikazao u knjigovodstvu, kao ni obveze po porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak, niti je isti uplatio.
 
Također se osnovano sumnja da je u razdoblju od 30.rujna 2010. do 31.prosinca 2011. godine vodeći poslovanje zadržao za sebe razliku između izvršenih gotovinskih uplata korisnika usluga njegovog trgovačkog društva i isplata za tekuće obveze u ukupnom iznosu od 84 806 kuna, na štetu trgovačkog društva.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti, protiv 55-godišnjaka slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist