Sport

36. JUŽNODALMATINSKA REGATA ‘Full Pelt’ najbrži, Orsanov ‘Dubrovnik’ drugi

juznodalmatinska vsp 4

Brod ‘Full Pelt’ kormilara Ante Antunovića (JK Split) pobjednik je 36. Južnodalmatinske regate, koja se od 5. do 9. kolovoza jedrila od Orebića do Slanoga u organizaciji JK Orsana i JPD Peliška jedra.

‘Full Pelt’ je do prvog mjesta u Open kategoriji stigao pobjedama u dvije održane etape, dok mu je u oba slučaja ‘Dubrovnik’ Denisa Vukasa (JK Orsan) gledao u leđa. Treće mjesto pripalo je brodu ‘Angelo Rosso’ Miloša Radonića, dok je četvrti bio ‘Mareus’ Luke Jerčića (JK Spinut). Od drugih Orsanovih brodova koji su uspješno završili regatu, ‘Lero’ Iva Kvestića zauzeo je sedmo, ‘Lucy’ Gordana Sentića osmo, ‘Lenoba’ Jesenka Kravarovića deseto, a ‘Analea’ Igora Šikića dvanaesto mjesto.

Orsanov ‘Dubrovnik’, osim ukupnog drugog mjesta, osvojio je drugo mjesto po ORC-u (iza ‘Mareusa’), dok je prvi bio u svojoj grupi 2. U grupi 1 najbolja je bila ‘Aurora’ Darka Prižmića (Peliška jedra), u grupi 3 prvi je ‘Full Pelt’, u grupi 4 ‘Analea’, u grupi 5 ‘Angelo Rosso’, u grupi 6 ‘Strilac’ Damira Kraljevića (JK Labud Split), u grupi 7 ‘Lero’, a u grupi 8 ‘Malo sunce’ Anđele Demicheli (JK Split).

Ovogodišnju regatu, na kojoj je nastupilo 47 brodova iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Italije, pratili su problemi s nepovoljnim vremenom. Prva etapa odrađena je prema planu, ali je zbog neverina, a potom i jakog vjetra organizator bio prisiljen najprije spojiti drugu i treću etapu, a potom i ‘skrenuti’ cilj regate iz Dubrovnika u ACI marinu Slano.

Foto: VSP Video

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist