Aktualno

150 ŽENA NA SNIJEŽNICI Tradicionalni uspon na vrh sv. Ilija

hpd snijeznica uredjenje petke5

Hrvatsko planinarsko društvo „Sniježnica“ povodom Dana žena u nedjelju, 17. ožujka 2024. godine organizira tradicionalni uspon na vrh sv. Ilija (Sniježnica).

Ovogodišnji uspon nazvan je „150 žena na Sniježnici“ jer njime HPD „Sniježnica“ ujedno želi obilježiti i 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Uspon će biti od Kune Konavoske do vrha sv. Ilija na 1234 metra nadmorske visine.

Plan izleta:

08:45 – okupljanje sudionika u Kuni Konavoskoj, pozdravni govor i početak uspona uz pratnju vodiča HPD „Sniježnica“ te osiguranje Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Uspon do vrha laganim hodom traje oko 2 sata. Na vrhu je planirana pauza i fotografiranje. Pri povratku se sudionici odvajaju stazom prema Dužima gdje će se na livadama družiti uz topli grah (bit će pripravljena i vegetarijanska varijanta graha).

Za silazak od livade do Kune konavoske treba oko 30 minuta. Iz HPD-a pozivaju sve žene, ali i muškarce da  se pridruže i mole da zainteresirani ispune online prijavnicu OVDJE do subote u 12h kako bi osigurali dovoljan broj porcija graha. Ako ste u mogućnosti ponesite vlastitu zdjelu i pribor za grah kako bi smanjili količinu otpada jednokratnog posuđa.

Iz HPD-a također mole da na uspon ne krećete samostalno već da čekate upute vodiča. Prijevoz: osobnim automobilima do Kune, za točnu lokaciju odaberite poveznicu: LOKACIJA NA MAPI. Prostor za parking je ograničen te će volonteri koordinirati kretanje vozila.

Potrebna oprema: čvrsta obuća, odjeća primjerena vremenskoj prognozi (obucite se slojevito), kabanica ili nepromočiva jakna, voda (najmanje 1.5 litra), mobitel, hrana (energetska pločica, grickalice).

Napomene: Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost i potrebno se držati uputa vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu. Organizator zadržava pravo otkazivanja ili promjene termina izleta, ovisno o okolnostima.

Foto: Arhiva HPD Sniježnica

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist