Županija

ŽUPANIJA 329 tisuća kuna za pomoć u kući starijima

zupanija pomoc u kuci 2

Župan Nikola Dobroslavić s predstavnicima pet udruga potpisao je 329 tisuća kuna vrijedne ugovore za pružanje usluga pomoći u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o udrugama ‘Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče’, ‘Otac Ante Gabrić’ iz Metkovića, ‘Dobra’ koja djeluje na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, udruga ‘Val’ na području otoka Lastova te udruga ‘Blage ruke’ na području Dubrovačkog primorja.

– Zahvaljujući socijalnim uslugama, koje pružaju djelatnici humanitarnih i dobrotvornih udruga, postiže se bolja kvaliteta života starijih te se omogućava život starijih osoba u njihovim vlastitim domovima. Dubrovačko-neretvanska županija je prepoznala vrijednosti ovog programa, kako za naše starije sugrađane tako i za cjelokupnu zajednicu, što se ogleda u smanjenju socijalne isključenosti starijih osoba, jačanju načela uzajamne pomoći i međugeneracijske solidarnosti te novim mogućnostima zapošljavanja izvoditelja programa, prvenstveno žena – navela je prilikom potpisivanja ugovora pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist