Aktualno

Župan potpisao Sporazum o suradnji s regijom Emilia Romagna

Bolonja

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Bologni Sporazum o suradnji između Dubrovačko – neretvanske županije i regije Emilia Romagna.

Sporazum je rezultat dosadašnje dobre suradnje s ovom talijanskom regijom, zajedničkih EU projekata te suradnje u okviru aktivnosti Jadransko – jonske euroregije. Emilia Romagna, s oko 4.4 miliuna stanovnika, jedna je od najrazvijenijih regija u Europi.
Dubrovačko – neretvanska županija i regija Emilia Romagna sporazumom su definirale područja od zajedničkog interesa te moguće suradnje: Planiranje i upravljanje modelima održivog teritorijalnog razvoja, socijalni i gospodarski razvoj, promocija i zaštita kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, edukacija, institucionalna nadogradnja i cjeloživotno učenje, promet i logistika, inovacije u području tehnologije, znanosti i kulture te integrirani razvoj održivog turizma.

Regija Emilia Romanga voditelj je Odbora za okoliš, jadransko – jonske euroregije pa je ovom prilikom u Bologni održana i konferencija Odbora za okoliš na temu „Inovacija i integracija s ciljem kvalitetnije teritorijalne politike na makroregijonalnoj razini“. Župan Dobroslavić, ujedno i potpredsjednik Jadransko – jonske euroregije, u uvodnom je djelu konferencije pozdravio inicijativu za ovakvo događanje i naglasio važnost šest odbora Jadransko – jonske euroregije, koji su imali značajnu ulogu u davanju smjernica za izradu Jadransko – jonske makroregijonalne strategije te naglasio važnost suradnje među regijama kako bi se strategija što kvalitetnije implementirala.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist