Aktualno

ZIMSKI RED LETENJA Linije za Frankfurt, Istanbul i London!

zracna luca croatia zimski red letenja2

Croatia Airlines obnavlja letove na međunarodnoj Iiniji Dubrovnik – Frankfurt u zimskom razdoblju 2023./2024., odnosno od 29. listopada 2023. do 30. ožujka 2024. godine. Najavili su to Zračna luka Dubrovnik i nacionalni prijevoznik Croatia Airlines na konferenciji za medije ove srijede na kojoj se govorilo o zimskom redu letenja.
Prema riječima direktora Zračne luke Dubrovnik Viktora Šobera, letovi na ovoj liniji obavljat će se tri puta tjedno (utorkom, petkom i nedjeljom).
-Postojat će manja pauza od druge polovice siječnja do kraja veljače, a od početka ožujka nastavlja se redovan promet. Ovo je na neki način  bio tradicionalni let koji je dubrovačka zračna luka imala i prije pandemije. Stoga smo sretni ponovnom uspostavom ovog leta jer je to znak oporavka – rekao je Šober te istaknuo kako je linija od iznimne važnosti kako za Dubrovnik tako i za Dubrovačko-neretvansku županiju.
-Želio bih se zahvaliti svima koji su doprinijeli ovome, a prije svega Croatia Airlinesu i predstavnicima turističkih zajednica grada i županije te Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ovo je nešto što trebaju građani Dubrovnika i čime možemo doprinijeti posjetu turista tijekom zimskog razdoblja – rekao je dalje Šober te naglasio kako će Croatia Airlines imati i domaću liniju za Zagreb.
Najavljeni su i letovi Turkish Airlinesa iz Dubrovnika za Istanbul četvrtkom i subotom te easyJeta za London tijekom studenog i ožujka.
Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je kako mu je drago što se uspjela dogovoriti nova linija u zimskom redu letenja.
-Ovo je dio post Covid strategije Croatia Airlinesa u kojoj povećavamo zimsku produkciju. Tako ćemo tijekom ove zime imati međunarodne letove na gotovo sve zračne luke u Hrvatskoj. To je izuzetno bitno za nas, a to pokazuje da je Croatia Airlines važan dio prometne i turističke infrastrukture Hrvatske. Iduće zime produkciju ćemo dići za nekih 12 posto kada su u pitanju letovi, a preko13 posto kad su u pitanju sjedala – rekao je.

Odgovarajući na pitanje novinara što će u brojkama Zračnoj luci Dubrovnik donijeti linija za Frankfurt, Šober je istaknuo kako je to u ovom trenutku teško procijeniti.

-Let za Frankfurt smo tek dogovorili i prodaja uskoro kreće. Ne bi htio špekulirat s brojkama, ali to je sigurno nešto što trebamo. Ta je linija bila dobro popunjena tijekom 2018. i 2019. tako da sigurno očekujemo dobar priljev putnika – rekao je.

Osim redovnih letova, Zračna luka najavljuje i charter letove zrakoplovnog prijevoznika Freebird Airlines Europe koji će započeti u listopadu i prvi dio trajati do početka prosinca 2023. Letovi će operirati dva puta dnevno, svaki dan do početka prosinca.

Charter program će imati pauzu od polovice prosinca do polovice veljače.
Navedeni letovi su uspostavljeni zajedničkom suradnjom zračne luke, prijevoznika, te uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Zračna luka Dubrovnik je zadovoljna najavom letova u zimskom razdoblju 2023./2024., posebno suradnjom s Croatia Airlinesom te planiramo daljnji razvoj prometa u zimskom prometnom razdoblju, kazali su iz ZLD.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist