Politika

ZBOG JOGE NA SATU VJERONAUKA Krešo Marković napao i izvrijeđao Anitu Bonačić Obradović

kresimir markovic

Vijećnik Krešimir Marković na Gradskom vijeću otvorio je pitanje onoga što se nedavno dogodilo na satu vjeronauka u OŠ Lapad kada je časna sestra, vjeroučiteljica u toj školi rekla kako je joga prizivanje vraga. Marković je rekao kako poštuje pravo svakog čovjeka na slobodan izbor.
-To pravo mu daje sam Bog i otkud pravo nekome da uskraćuje to pravo drugima. Više puta sam govorio o slobodi, ali i naglašavao da ona ima smisla samo onda kad je odgovorna – rekao je Marković te se osvrnuo na izjavu vijećnice Anite Bonačić Obradović istaknuvši kako u njenoj izjavi nema nikakve odgovornosti. Pitao ju je je li osobno pošla kod časne i pitao je što je bilo na satu i što je govorila. Optužio ju je da laže te da iznosi neistine o samom činu i osobi.
Potrebica ga je pokušao zaustaviti kad je vijećnici rekao kako navodi da je vjernica, ali da to ništa ne znači.
-To ne znači ništa. Zar i mnogi nisu govorili da su vjernici, a ostavili su iza sebe stotine… – rekao je kada ga je prekinuo opet Potrebica. Rekao mu je kako je njegovo pravo da se ne slaže s vijećnicom te napomenuo neka govori o svojim vrijednosnim sudovima.
-Pitam se zašto ići u alternative ako imamo rješenja u svojoj kući. Navodite da trebamo gledati tko nam predaje djeci – rekao je te istaknuo kako je navedena osoba doktorica znanosti pedagoškog smjera s velikim radnim iskustvom. Naveo je kako vijećnica ponižava struku i čovjeka.
-Ne znate puno ni o obrazovanju. Nastupate puni sebe – govorio je između ostaloga, a iako mu je isteklo vrijeme nastavio je govoriti na što je dobio dvije opomene.
Replicirala mu je Anita Bonačić Obradović.
-Izennadila sam se za vaš stav. mene je vjera učila poštivanju i cijenjenju drugih. S vašim prozivanjem mene napravili ste ovu temu političkom. Nije moja inicijativa, ja sam predstavnik roditelja tog razreda. Nisma izišla u medije nego sam svoje mišljenje napisala na svom Facebook profilu – objasnila je vijećnica te istaknula kako je rekla novinarima da se od toga ne treba raditi medijska hajka.
-Ovo što ste rekli govori dovoljno o vama. Ja u niti jednom trenutku časnu nisam ocrnila. Napisala sam da je djeca vole, nije časna kriva, kriv je sustav – govorila je.

I ona je zaradila dvije opomene. Potom joj je Marković rekao da je mora biti sramota.

-Ocrnili ste sve nas skupa čija djeca idu na vjeronauk – rekao je Marković na što mu je Potrebica oduzeo riječ. No to ga nije spriječilo da joj reče da očekuje ispriku.

-Vi ste izvrijeđali, ne ja – rekla mu je Anita Bonačić Obradović.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist