DuList IN

ZAVRŠNICA SLANOG FESTIVALA ‘Lionsice o ljubavi govore’

estival soli lionsice

U završnici osmog Festivala soli, u subotu, 14. rujna ‘Lionsice o ljubavi govore’ za Udrugu Djeca Pelješca od 19 sati u Kneževu dvoru. Riječ je o gostovanju Lions kluba sv. Vlaho koji će pred sam kraj festivalski program obogatiti humanitarnim događajem!

Kroz stihove i tekstove Pabla Nerude, Vesne Parun, Ernesta Hemingwaya, W. A. Mozarta, Jacquesa Préverta te Arsena Dedića, prema izboru i adaptaciji Brigite Masle Dražinić, o ljubavi će govoriti članice kluba Dolores Aleksić, Lidija Crnčević, Gordana Galov, Brigita Masle Dražinić, Lucija Orešić i Darija Vučijević uz glazbenu pratnju Darijane Blaće Šojat. Humanitarni prilozi koji će se ovu rujansku večer prikupljati namijenjeni su Udruzi djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Djeca Pelješca’.

Sve do nedjelje, 15. rujna, kada osmi Festival soli završava, traje Eko Placa – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava uz radno vrijeme od 9 do 13 te 18 do 21 sat. Do samoga kraja u ponudi su i posebni festivalski meniji koje su četvrtu godinu za redom osmislili stonski i pelješki restorateri i vinari te ih se može kušati sve do samog kraja festivala.

Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette, uz potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ Općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore te brojnih sponzora.

Festival soli Ston dio je pokreta ‘bez plastike’ te će se i ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala. Službeni prijevoznik Festivala soli Ston 2024. je tvrtka ‘Avantcar’ koja je ustupila električni automobil za potrebe organizacije. Napominjemo da u Stonu postoji punionica za električne automobile.

Pročitajte još

Što je odgođeno zbog lošeg vremena, a što će se ipak održati

Dulist

Natalie Dizdar stiže u Dubrovnik!

Dulist

MAJA GRGIĆ NOVAKOVIĆ Poslušajte prvi objavljeni singl s novog albuma!

Ivana Mijić Vulinović