Županija

ZAVRŠENI RADOVI Novi izgled Doma kulture u Pločama

Novi dom kulture Ploce 1

Uspješno su završeni radovi vrijedni 2 milijuna kuna na uređenju unutrašnjosti Doma kulture u Pločama u okviru projekta HERA financiranog putem poziva za strateške projekte na IPA multilateralnom programu Jadranska prekogranična suradnja 2007-2013.

Radovi su započeli početkom prosinca 2015., a uključivali su, uz građevinske radove, i rješavanje problema grijanja i hlađenja te elektroinstalacija u dijelu prizemlja koji uključuje multifunkcionalnu dvoranu. Izvođač radova bila je tvrtka TRAG d.o.o. iz Dubrovnika, dok je nadzor provodio EUGRAMMOS d.o.o. iz Solina. U završnoj fazi je nabava multimedijalne opreme vrijedne 250 tisuća kuna, te kroz naredni period slijedi njezina ugradnja i puštanje u pogon.

U obnovljenom i opremljenom prostoru uspostavit će se Centar za selektivne oblike turizma u kojemu će turisti i svi zaniteresirani moći saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi doline Neretve kao i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Obnovljeni multifunkcionalni i multimedijalni centra u Pločama prvenstveno će služiti najrazličitijim, kulturnim, intelektualnim, obrazovnim i zabavnim potrebama građana, te biti mjesto koje će ugostiti široki spektar programa i manifestacija kao što su promocije, predavanja, prezentacije, koncerti, filmske projekcije, seminari, izložbe…

Dubrovačko-neretvanska županija, kao jedan od 19 projektnih partnera, radove i opremanje Centra za selektivne oblike turizma provodi u okviru projekta HERA ukupne vrijednosti 66,3 milijuna kuna. Provedba projekta HERA započela je 1. studenog 2013. godine i trajat će do 30. rujan 2016. godine.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist