Aktualno

“Zašto je sve dignuto sa 100 na 310 hektara?”

golf35

Zašto je sve dignuto sa 100 na 310 hektara? – pitao je dubrovački arhitekt Slobodan Vuković.

– Što da je Greg Norman u zadatak dobio projektiranje terena na sto hektara? Također, nema odgovor na pitanje kakva je dostupnost prostora u smislu javnog korištenja. Postoji zona u koju se ne može doći i u njoj se slobodno kretati ako se ne igra golf – istaknuo je Vuković, dodavši kako na Srđu nema tzv. linearnog parka.

– Ovdje je izostala mjera, komponenta koja nedostaje projektu i to je ograničenje. ovo nije zrelo za daljnji postupak, posebno ne kao nešto od državnog značaja. Kao struka založit ćemo se da se ovo rasvijetli, pa da projekt na kraju bude na ponos grada, s programom koji uključuje mjeru – zaključio je Vuković.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako trenutni ulagači nisu bili aktualni u vrijeme kad se veličina projekta mijenjala, a da je tu izmjenu donio 2005. godine povjerenik.
– Ni danas ni jučer ni prije 50 godina nije moglo slobodno šetati, jer je to privatno vlasništvo obitelji. Postoji iluzija da je to bilo javno, ali to nije slučaj. I bilo je zabranjeno za svaku javnu uporabu, jer to nikad nije bilo gradsko – kazao je Vlahušić te se složio po pitanju problema mjere.

Rikard Rossetti kazao je kako gradu hitno treba investiciju.
– Nemam ni pedlja zemlje, i đeloz sam na Paskojeviće. Ima ovdje i drugih što su đelozi pa ih namjerno brane – kazao je Rossetti.

Direktorica TZ-a Romana Vlašić dodala je kako je u turističkoj industriji puno kongresa otpalo zbog nedostatka golfa.
– Golf je dodana vrijednost – dodala je.

Pročitajte još

KIDS ESCAPE ROOM DUBROVNIK Nova top destinacija za dječje rođendane!

Željka Krstulović

Akcija za opremanje dubrovačke bolnice blizu cilja – 76.000 Eura prikupljeno u samo šest dana!

Dulist

Nasukao se AP Revelin u rijeci u Argentini

Dulist