Zanimljivosti

ZAŠTITNIK KAPELANIJE I Policija proslavila Svetog Vlaha

mup kapelanija 4

U četvrtak, 5. veljače u staroj crkvi župe sv. Mihajla na Lapadu u Dubrovniku policija Dubrovačko-neretvanske županije proslavila je blagdan sv. Vlaha, zaštitnika kapelanije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Misu je predvodio don Darko Poljak, kapelan kapelanije Sv. Luke evanđeliste u Šibeniku, a koncelebrirali su fra Žarko Relota, dekan Dalmatinskog dekanata i kapelan kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela u Splitu, don Ilija Jakovljević, kapelan kapelanije Sv. Mauro u Puli, don Ivan Blažević, kapelan kapelanije Sveti hrvatski mučenici u Senju te kao domaćin don Ivan Borić, kapelan kapelanije Sv. Vlaha u Dubrovniku.

Na misi su sudjelovali službenici policije i članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata. Liturgijsko pjevanje predvodio je mješoviti zbor iz župe sv. Obitelji iz Mokošice.

Kako je sv. Vlaho, zaštitnik Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, ujedno i zaštitnik kapelanije PU dubrovačko-neretvanske, pripadnici policije na čelu s kapelanom Borićem i njihovi gosti na svečev blagdan pridružili su se i sudjelovali na svečanoj misi ispred dubrovačke katedrale i kasnije u procesiji.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist