Grad

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Panel Studiraj i treniraj 21 1

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić obratila se danas sudionicima panela “Studiraj i treniraj” kojeg je organizirao Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Cilj panela je upoznati buduće studente sportaše s mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Dubrovniku te ukazati na važnost obrazovanja i ostvarivanja akademske karijere uz sportsku te da je moguće uz profesionalni sportski život voditi i studentski.

U svom pozdravnom govoru zamjenica Tepšić je istaknula kako je Grad Dubrovnik posljednjih godina napravio značajan iskorak u ulaganju u sportsku infrastrukturu postignut dokumentom Strategija razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku za razdoblje 2018. – 2028.

– Imamo također odličan program s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika koji sufinanciramo kroz izvore boravišne pristojbe velika sportska događanja, svi znate DuMotion koji je zaista svijetli primjer takvog međunarodnog sportskog spektakla – naglasila je zamjenica Tepšić, dodajući da Grad Dubrovnik može pomoći i kroz stipendije.

– Odlični smo partneri sa Sveučilištem u Dubrovniku te ćemo i dalje nastojati pomoći svima vama u realizaciji svojih karijera, s krajnjim ciljem da nam ostanete u gradu, ali i da pođete, i to će biti veliki uspjeh za Grad Dubrovnik. Čestitam vam svima na svim sportskim uspjesima jer bi ste ti koji ćete i dalje vrijedno raditi i ostvariti svoju akademsku karijeru na Sveučilištu u Dubrovniku – zaključila je zamjenica Tepšić.

Prisutni su imali priliku čuti iskustva vrhunskih sportaša i sportskih stručnjaka koji su neke od najboljih rezultata u karijeri ostvarili iz studentskih klupa i uspješno uskladili svoje sportske karijere s obavezama na Sveučilištu.

Na panelu su tim povodom sudjelovali judašica Iva Oberan, studentica Odjela za komunikologiju, studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, košarkaš Filip Vujičić te vaterpolisti Marko Žuvela, Filip Kržić i Marin Tomasović, a svoja iskustva su podijelili i bivši studenti, najtrofejniji paraolimpijac Mihovil Španja te Jasmin Repeša, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist