Politika

ZA ŽIČARU DA, ZA REVELIN NE Gradonačelnik se ne može odlučiti funkcionira li pravna država ili ne

Gradsko vijece 7519 5 2

Pravna država ne funkcionira jer da funkcionira onda bi sigurno suđenje u slučaju Revelin počelo prije dvije godine. Prošle su tri godine, a suđenje nije počelo – odgovorio je gradonačelnik Franković vijećniku Blažu Pezu (HDZ).

No, zanimljivo je kako je gradonačelnik svega nekoliko minuta prije konstatacije da pravna država ne funkcionira, barem kad je u pitanju početak suđenja za aferu Revelin, u kojoj je jedan od osumnjičenika bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, ustvrdio kako je zatvaranje žičare dokaz da pravna država funkcionira.

Peza je, naime, zanimalo, što gradska uprava čini oko kriminalnih radnji u tvrtkama Vlahušićevih jurišnika u Sanitatu i Vodovodu, o čemu je Gradsko vijeće već ranije raspravljalo.

-Ništa ne znamo, DORH se ništa ne očituje, a ta dva stručnjaka su u dvije godine uspjela sagraditi vile i bazene na nekim lokacijama – rekao je Pezo, a vijećnika MOST-a Mara Kristića zanimalo je što je s malverzacijama ‘da su se određeni troškovi određenih privatnih investicija financirali od javnog novca koji je bio namijenjen za pročistač’.

No, gradonačelnik je prvo počeo s Revelinom.

-Želimo samo da se utvrdi je li Grad oštećen i da se oni kojima su stavljene inkrimirajuće sumnje oslobode ili zatvore – rekao je Franković dodavši kako je DORH i u slučaju DURA-e i Lokruma, odradio svoj posao, baš kao i po pitanju Revelina. Uvjeren je da će DORH svoj posao odraditi, i sve potom proslijediti na sud.

-A kad dođe na sud, onda je pomozi Bože – zaključio je Franković.

 

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist