Zanimljivosti

Za obnovu Kaša potrebno 25 milijuna kuna

Puljiz Kase1

Projekt obnove Valobrana Kaše bio je tema radnog sastanka kojeg su u Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA održali zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske  unije Jakša Puljiz, pomoćnik ministra Venko Ćurlin i koordinatorica tehničke pomoći Anja Celio – Cega s ravnateljem Županijske lučke uprave Dubrovnik Željkom Dadićem i Željanom Matićem te direktoricom DUNEA-e Melanijom Milić.

Kroz program Ministarstva koristila se tehnička pomoć za pripremu ovog projekata za financiranje iz strukturnih fondova EU, te je do sada izrađena sva potrebna dokumentacija i projekt doveden do razine potpune spremnosti. Predstavnicima Ministarstva, ovom prilikom, predstavljen je projekt obnove, a potom je o povijesti i sadašnjem stanju lukobrana te potrebnim budućim aktivnostima govorio projektant Željko Peković.

Za obnovu Kaša potrebno je 25 milijuna kuna, a većina ovog iznosa mogla bi biti financirana upravo iz EU fondova. Od projekata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji su također primili tehničku pomoć Ministarstva tu su još i projekti opremanja i adaptacije tehnološkog i poslovno-inovacijskog centra za marikulturu MARIBIC na Bistrini te poslovna infrastruktura projekta specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos, Vela Luka. Oni su dobri primjeri projekata prihvatljivih za strukturne fondove jer je potpuno kompletirana tehnička dokumentacija, što je preduvjet za prijavu projekta.

Pročitajte još

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist