Županija

Za dogradnju župske škole rade se izmjene idejnog projekta

zupa skola

Osnovna škola Župa dubroačka najveća je županijska škola koju danas pohađa 919 učenika. Nastava se odvija na tri odvojene lokacije pa je proširenje ove škole itekako nužno. No, kako se doznaje iz vijesti objavljenoj na stranici Dubrovačko-neretvanske županije, moraju se raditi izmjene i dopune idejnog projekta rekonstrukcije i dogradnje. Novi će se pokušati osigurati u 2024. godini bespovratnim sredstvima.
Naime, iz Dubrovačko-neretvanske županije javljaju kako su župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i ravnatelj Osnovne Škole Župa dubrovačka Anton Jurkić potpisali Sporazum o zajedničkom ulaganju u Osnovnu školu Župa dubrovačka za izradu Izmjene i dopune Idejnog projekta rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Župa Dubrovačka i sportske dvorane u naselju Kupari sukladno Normativima dimenzioniranja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj iz 2022. godine.
-Projektom je planirana dogradnja škole i izgradnja tople veze između zgrade škole i sportske dvorane čime će se dodatno poboljšati uvjeti za izvođenje jednosmjenske nastave u školi koja iz godine u godinu bilježi prirast broja upisanih učenika. Osnovna škola Župa dubrovačka u školskoj godini 2023./24. broji ukupno 919 učenika raspoređenih u 40 razrednih odjeljenja te je ujedno i najveća škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Navedeni projekt Županija kao osnivač škole, namjerava prijaviti na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava za prilagodbu jednosmjenskih škola za uvođenje cjelodnevne škole, a koji je najavljen za početak 2024. godine – ističu iz Županije.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist