Hrvatska

Vrdoljak: Država će biti jedro, a ne uteg ulaganjima!

Ivan Vrdoljak (HNS)

Država će sutra biti jedro rješavanja investicija, a ne uteg, kako je to povijesno bilo – izjavio je u ponedjeljak uvečer u središnjem Dnevniku HRT-a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je branio Vladine najave s početka mandata o ‘tsunami investicijama’. Naime, dok je počela primjena Zakona o strateškim investicijskim projektima, u Banskim dvorima održana je konstituirajuća sjednica tzv. Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata Vlade RH.

U ponedjeljak je ministar financija Slavko Linić izjavio kako ništa neće biti od privatizacije HŽ Carga. Ipak, resorni ministar tvrdi drugačije.
– Od liste kada smo prezentirali na investicijskim skupovima jedanaest projekata već je šest u realizaciji. Znači, šest je riješeno, potpisani su ugovori. Medena, Korčula, Živogošće – nabrojio je najprije ministar tri projekta te nastavio:

– I ostali će biti riješeni: javno-privatno partnerstvo, projekt Trga pravde, KBC-a Rijeke, energetski projekti. Nažalost, priprema projekata s projektnom dokumentacijom i cijelim zakonodavnim okvirom traje duže nego što bi itko u javnosti predvidio jer je zatečeno stanje bilo potpuno nespremno i projekti potpuno nepripremljeni. Izgubili smo dosta vremena da dođemo u fazu kada možemo očekivati potpisivanje ugovora i njihovu realizaciju – branio se Vrdoljak od teze da nema nijednog realiziranog projekta.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist