Aktualno

Vodovod bi sad posudio ovršeno!?

lapadska vlahusic766

Vodovod Dubrovnik nije, niti može biti, krivac za situaciju u kojoj se našla dubrovačka opća bolnica. Uprava Vodovoda u ovom je slučaju reagirala na jedini mogući način, štiteći vlastito poslovanje, zaposlenike i korisnike, priopćili su iz Grada.

Priopćenje donosimo u cjelosti:
"Pregovori oko duga između Vodovoda i Opće bolnice Dubrovnik traju pune dvije godine i tijekom tog razdoblja održani su mnogi sastanci između uprave bolnice, Vodovoda i Dubrovačko-neretvanske županije i to, između ostaloga, i na inicijativu Grada Dubrovnika.

Vodovod Dubrovnik  je nudio brojna rješenja nastalog problema, među kojima i mogućnost kompenzacije duga preko Hrvatskih voda.

Kada je postalo očito da će Vodovod morati krenuti u prisilnu naplatu duga, Grad Dubrovnik zatražio je da se ona provede na način koji neće ugroziti poslovanje bolnice.

Tijekom jutra, 13. prosinca, obaviješteni smo o činjenici da je provedena prisilna naplata duga koju je Vodovod morao poduzeti, obzirom na to da istječe zastara i uprava Vodovoda bi, da ju je propustila provesti, oštetila vlastito poduzeće. Izvršena je ovrha samo na onaj dio duga na koji ističe zastara, no ne i na ukupni dug.

Ipak, direktor Vodovoda najavio je mogućnost povrata dijela novca Općoj bolnici Dubrovnik kojim bi se već tijekom sljedećih nekoliko dana, u obliku posudbe, bolnici omogućilo normalno poslovanje.

Također, Grad Dubrovnik je solventan i ako Opća bolnica od Grada zatraži pomoć, rado ćemo to odobriti.

U protekle dvije i pol godine Grad Dubrovnik uložio je značajna sredstva u dubrovačku bolnicu te će  s time nastaviti i u budućnosti, ako nam uprava bolnice i Dubrovačko-neretvanska županija to dozvoli, s obzirom na to da financiranje zdravstva nije u nadležnosti gradova.

Između ostaloga, Vodovod Dubrovnik je , samoinicijativno snizio cijenu vode za opću bolnicu te ona od 1.1. 2011. plaća cijenu vode za kućanstvo, a ne kao ranije za gospodarske subjekte. Time smo omogućili bolnici uštedu od oko 600 tisuća kuna u tekućoj godini. Također, uprava vodovoda u nekoliko je navrata upozoravala ravnatelja bolnice da treba provjeriti stanje cjevovoda unutar bolnice, obzirom na velike gubitke vode i nelogično veliku potrošnju, ali uprava bolnice nije imala sluha krenuti u rješavanje tog problema.

Bolnica zbog svojih financijskih problema ne smije uskratiti građanima ljudska, zakonska niti prava pacijenata, a ako svoje obveze nije u stanju sama servisirati, Grad Dubrovnik kao partner joj stoji na raspolaganju."

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist